Prins Henriks tidligere svigerdatter, grevinde Alexandra, sætter nu ord på den sorg, som hende og familien befinder sig i efter prins Henriks død.

»Vi er alle tre (Alexandra og de to prinser, red.) i stor sorg. Henrik var et menneske med stor kærlighed til livet. Han var et kultiveret og spontant menneske. Jeg elskede ham for hans lattermildhed, og han var en sand verdensmand, som elskede livet og tog alt, hvad han kunne få ud af livet, og det var til stor inspiration for andre. Jeg holdt virkelig så meget af ham,« siger Alexandra, gennem sin sekretær Helle Von Wildenrath Løvgreen, til BT.

Hun fortæller desuden, at de to prinser, 15-årige Felix og 18-årige Nikolai, opholder sig hos deres mor, og at de er dybt berørte over prins Henriks død:

»De er meget berørte, men de er også glade for, at de fik sagt farvel til deres elskede 'grandpapa'. De er glade for, at han fik så fin en afslutning på et flot liv,« slutter grevinde Alexandra.

De sidste gange Alexandra officielt var sammen med prins Henrik var til prins Felix konfirmation i foråret sidste år og til prins Nikolais 18 års fødselsdag i august sidste år.

Det var i 1995, at grevinde Alexandra via sit ægteskab med prins Joachim blev gift ind i den danske kongefamilie og dermed blev regentparrets første svigerdatter. Fra begyndelsen knyttede Alexandra sig til prins Henrik. Og selv om hun og Joachim blev skilt i 2005, og Alexandra siden giftede sig med fotografen Martin Jørgensen, har hun bevaret sin tætte forbindelse til den kongelige familie. Og de to sønners farmor og grand papa.

Da nyheden om prins Henriks forværrede tilstand blev offentliggjort i sidste uge, satte grevinde Alexandra også ord på den betydning, som prins Henrik havde haft for hende og de to sønner. I en mail skrev hende sekretær:

»Prins Henrik betyder, og har altid betydet utroligt meget for dem alle tre både som en omsorgsfuld og nærværende grand pap. Men også som en støttende, humoristisk og livsglad svigerfar/ven for Grevinden«, stod der blandt andet i mailen til bt.dk.