Anja Abildgaard Larsen bliver ramt af kontanthjælpsloftet, samtidig med at hun får hård konkurrence på arbejdsmarkedet af flygtninge, hvis løn i høj grad skal finansieres af skattekroner. foto sonny munk carlsen
Anja Abildgaard Larsen bliver ramt af kontanthjælpsloftet, samtidig med at hun får hård konkurrence på arbejdsmarkedet af flygtninge, hvis løn i høj grad skal finansieres af skattekroner. foto sonny munk carlsen Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

Alenemor er vred over, at hun risikerer at blive overhalet af flygtninge i jobkøen.

Langtidsledige Anja Abildgaard Larsen fra Odense er harm over den nye trepartsaftale, der kommer til at ramme hende hårdt.

Som konsekvens af aftalen risikerer flere tusinde danskere at blive overhalet indenom af flygtninge i jobkøen, når det bliver mere lukrativt for virksomhederne at ansætte flygtninge frem for arbejdsløse danskere.

Anja Abildgaard Larsen bor i en treværelses lejlighed i Odense med to små børn, og hendes største frygt er nu, at et job er længere væk end nogensinde.

»Jeg synes, politikerne skal sørge for vores egne først, inden de tager sig af flygtningene. Jeg får sværere ved at finde et job, og kontanthjælpsloftet kommer til at ramme os hårdt,« siger Anja Abildgaard Larsen.

Hun frygter, at hun og tusinder af andre ledige danskere nu ganske enkelt bliver for dyre at have ansat i virksomhederne.

Anja Abildgaard Larsen mister over 1.800 kroner om måneden med det nye kontanthjælpsloft, og det kan betyde, at hun ikke længere får råd til at sende sin søn Sebastian på ni år og sin datter Nadia på fem år til spejder.

»Når alt er betalt, har jeg lidt over 3.000 kroner tilbage at leve for. Men derudover skal jeg også have penge til medicin og svømmetræning, som min læge anbefaler, jeg skal gå til. Nu kan jeg risikere at skulle vente endnu længere på et job,« siger hun.

Også Anita Hyllested er enlig mor til to hjemmeboende børn. Hun er vred, når hun skal beskrive uretfærdigheden i den nye trepartsaftale:

»Jeg er dybt rystet over, at politikerne kan være så kolde og kyniske. Jeg har intet imod flygtninge, men det er klart, at det bliver billigere for virksomhederne at have flygtninge i job frem for os danskere,« siger hun og fortsætter:

»De kan jo nu have tre flygtninge ansat for de samme penge, som én dansker koster. Det er bare ikke rimeligt,« siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.