Er du elev eller lærer på skolen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Lærere på Langeskov Skole på Fyn oplever så store problemer med vold og dødstrusler fra elever, at Arbejdstilsynet nu har givet skolen flere påbud. Det skriver Fyens.dk.

»Jeg henter en kniv derhjemme og tager med.«

Sådan lyder bare en af de mange trusler, som lærerne på Langeskov Skoles afdeling 'Pilen' i Langeskov på Fyn har fået.

Trusler og vold fra eleverne på Pilen, hvor blandt andet skolens SFO, indskoling (0.-3. klasse) samt specialklasser fra hele Kerteminde Kommune holder til, er efterhånden blevet så stor en del af hverdagen, at Arbejdstilsynet har udstedt flere påbud til skolen.

I alt er der ifølge Fyens.dk udstedt fire påbud, hvoraf to handler om trusler og vold. Skolen har fået påbud om at 'træffe nødvendige foranstaltninger vedrørende psykisk førstehjælp' samt om 'at skolen skal forebygge og håndtere vold.'

I rapporten fra Arbejdstilsynet er der ifølge fyens.dk grove eksempler på, hvad skolens lærere bliver udsat for. Blandt andet har elever brugt nåle som knojern, mens der også nævnes episoder, hvor elever har siddet på et skab og kastet med ting, ligesom der også berettes om lærere, der dagligt blandt andet bliver udsat for spark, bid, riven, spytten og slag.

Dertil kommer, at lærere har oplevet at blive kaldt ting som 'store, fede pikslikker' samt 'luder'.

Problemet med vold og trusler forekommer både i skolens almindelige klasser og i specialklasserne. I skoleåret 2016-17 er der registreret 15 eksempler på vold i arbejdstiden. I to-tre episoder har det ført til, at en lærer en blevet sygemeldt efterfølgende.

Ifølge rapporten er det dog ikke alle episoder, der bliver registreret, da lærerne tilsyneladende nogle gange er i tvivl om, hvornår de skal registrere en episode.

Skolens leder Klavs Norup Lauridsen er ikke overrasket over, at vold og trusler er en del af lærerenes hverdag på Pilen.

Han oplyser til fyens.dk, at problemer med børn i de mindste klasser er en tendens, der ses over hele landet.

»… Indskolingsbørn i dag er helt anderledes end for 5-10 år siden. Hvor det dengang var de store elever, der kunne være hårde i filten så er det i dag indskolingen, der er hårdest at have med at gøre. Vi ser simpelthen flere og flere børn, der gør, hvad de har lyst til, lige når de har lyst til det. Og selvom lærerne har lært alt muligt om konflikthåndtering og taler roligt og i øjenhøjde til børnene, så ender det til tider alligevel med spark og slag,« udtaler han blandt andet.

Han oplyser, at skolen er i »fuld gang« med at afhjælpe problemet. Blandt andet har skolen ansat en socialpædagog.

Er du elev eller lærer på skolen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.