Ud af 105 akutjob er kun 41 blevet besat af personer, der står til at miste dagpengene. Det viser, at akutjobbene ikke løser problemet, lyder det fra Enhedslisten.

Det er langt fra alle de nye akutjob, der går til de personer, som de er tiltænkt - langtidsledige, som er i fare for at miste dagpengene efter nytår.

En rundringning, som Jyllands-Posten har foretaget til virksomheder, der var blandt de første til at slå akutjob op, viser, at under halvdelen er blevet besat af såkaldt udfaldstruede personer. Det drejer sig om 41 ud af 105 undersøgte job.

Resultatet af stikprøvekontrollen kommer ikke bag på Enhedslisten.

. Det bekræfter, at problemet ikke bliver løst med akutjobordningen, siger gruppeformand Per Clausen (Ø) til Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) hæfter sig ved, at 41 langtidsledige er kommet i arbejde.

- Der er ingen sikkerhed for, at de havde fået de job, hvis ikke vi havde lavet akutjobordningen, siger hun til avisen.

Rundspørgen viser også, at flere arbejdsgivere ikke har fået en eneste ansøgning fra udfaldstruede dagpengemodtagere. Det kommer bag på beskæftigelsesministeren.

- Hvis man eksempelvis er elektriker, og der er et akutjob som elektriker et andet sted i Danmark, så bør man selvfølgelig søge det, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.