Det fortæller den socialdemokratiske folketingskandidat Christian Raabjerg Madsen, der sammen med Akkari har taget hul på en debatturne om islamisme, der skal bringe dem begge til seks af landets største indvandrerghettoer.

Ifølge Christian Rabjerg Madsen har han haft kontakt til en lang række forsamlingssteder i den grå, aarhusianske betonbydel, men er blevet afvist alle steder.

- Jeg har efterhånden forsøgt at få en aftale på plads med rigtig mange, men man ønsker ganske enkelt ikke at se os. Enten får jeg ingen begrundelse, eller også dækker de sig ind under noget med, at de ikke vil lægge rammer til aktiviteter, der støtter et bestemt politisk parti. Men det er noget sludder, for den her debat handler ikke om partipolitik, og i øvrigt kan aarhusianerne slet ikke stemme på mig, for jeg stiller op i Kolding. Mit indtryk er desværre, at man ganske enkelt ikke vil have den diskussion, som Akkari har startet, siger han.

Læs også: Tidligere imam fortryder sin rolle i Muhammed-krisen: Nu forstår jeg tegningerne

Første besøg på turneen blev afviklet mandag aften i Odense-bydelen Vollsmose. Her måtte både Christian Rabjerg Madsen og Ahmed Akkari med hjælp fra politiet flygte fra stenkastende bandemedlemmer, der gennem hele mødet saboterede debatten med hadefulde tilråb. Modstanden her og i Gellerupparken får dog ingen af de to til at opgive missionen om besøg i seks udsatte bydele.

- Som dansker og som demokrat er jeg rasende over, at der er steder i Danmark, hvor man ikke kan diskutere visse emner frit. Modstanden gør mig bare endnu mere stålsat, for den beviser, at der er et behov for den diskussion, vi forsøger at tage. Det er en kamp, som skal kæmpes, for det danske demokrati skal gælde i hele landet. Vi må ikke acceptere undtagelser i områder, hvor en lille gruppe ekstremister synes, at debat er ubehagelig, siger Christian Rabjerg Madsen.

Læs også: Akkari har besøgt Kurt Westergaard: - Han fortjener virkelig en undskyldning

Trods modviljen fra de lokale forsamlingssteder insisterer han fortsat på også at besøge Gellerupparken, der er Jyllands største indvandrerghetto.

Efter at have hørt om problemerne med at finde et debatsted kommer den aarhusianske rådmand for kultur og borgerservice, Marc Perera Christensen (K), til undsætning. Han garanterer nu, at kommunens bibliotek og multihal i Gellerupparken vil åbne sine døre for en debat med både Ahmed Akkari og Christian Rabjerg Madsen.

- I Aarhus har vi tidligere lagt lokaler til alt fra peddigrørsflettere til nynazister, så selvfølgelig tager vi også imod Ahmed Akkari. Vi støtter hans og alle andres ret til at ytre sig. Alt andet ville også være mærkeligt i Kurt Westergaards hjemby, siger rådmanden.