Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

- Du er medieluder, en bøsse, en hund og en griseelsker. Og du slikker røv på danskerne.

Sådan lyder en del af indholdet i et antal truende sms'er, telefonopkald og Facebook-beskeder, som er strømmet ind til den tidligere islamistiske prædikant Ahmed Akkari de seneste dage.

Beskederne er en reaktion på, at Akkari mandag i et opsigtsvækkende interview i BT bekendtgjorde, at han ikke længere er islamist og nu fortryder sin rolle i Muhammedkrisen, hvor han var med til at opildne til had mod Danmark. Samtidig kritiserer han sine gamle trosfæller, som han betegner som farlige for samfundet.

- Det er selvfølgelig ubehageligt at få sådan nogle henvendelser. Jeg må indrømme, at det stresser mig. Men jeg er afklaret med, hvad jeg gør, og hvad det kan betyde. Enhver skal have lov at ændre mening og udtrykke sine tanker. Det er netop noget af det, jeg prøver at sige. Men det er det, de her mennesker (islamister, red) ikke forstår. De kan ikke acceptere kritik og tanker, der er anderledes end deres egne, og så reagerer de sådan her. Jeg kan kun opfordre dem til at besinde sig, siger Ahmed Akkari.

Kritikere af islamismen er tidligere blevet mødt af både trusler og attentatforsøg, og den 34-årige tidligere prædikant tager derfor de truende henvendelser særdeles alvorligt.

Han undgår at færdes steder, hvor der er stor risiko for at møde tidligere trosfæller og opholder sig nu i skjul på hyppigt skiftende adresser i både indland og udland.

- Lige nu er jeg ikke så glad for at vise mig for mange offentlige steder. Der er nogle venner, jeg stoler på, som jeg flytter rundt mellem. Og der er også andre, der passer godt på mig, siger Ahmed Akkari uden at ville uddybe, hvem disse 'andre' er.

Den forhenværende operative chef for Politiets Efterretningstjenste, PET, Hans Jørgen Bonnichsen har tidligere I BT opfordret den tidligere islamist til at søge beskyttelse hos tjenesten, der også står for sikkerheden hos blandt andre Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, som torsdag havde besøg af Akkari.

De ubehagelige telefonopkald, sms'er og Facebook-beskeder får dog ikke Ahmed Akkari til at trække sig fra den debat om islamisme, som han pustede til med sit interview tidligere på ugen og efterfølgende udtalelser til medier i ind- og udland.

Mandag medvirker han ved et åbent debatarrangement på Kolding bibliotek. Dog vil han ved denne lejlighed muligvis være beskyttet af en eller flere livvagter, oplyser han.

Andre læser også