Afskåret fra job, dagpenge og kontanthjælp efter islamisme-kritik

Den tidligere imam, Ahmed Akkari, som sidste sommer sprang ud som islamisme-kritiker i BT og senere uddybede sin kritik i en meget omtalt bog, har i mere end et år været afskåret fra at få både job, dagpenge og kontanthjælp i Danmark som direkte følge af sine kritiske udtalelser.

Afsløringer af blandt andet økonomisk svindel og samfundsskadelig virksomhed i det islamistiske miljø har tvunget Akkari til at leve i skjul for terrorister under beskyttelse af PET, og det er uforeneligt med en normal tilknytning til arbejdsmarkedet, mener det offentlige Danmark, som derfor har smækket kassen i. Det har fået så store økonomiske konsekvenser, at hovedpersonen nu har set sig nødsaget til at forlade landet.

- Indtil sidste sommer arbejdede jeg som konsulent for et investeringsfirma med hovedkontor i Kuwait, men det job måtte jeg forlade, fordi jeg ikke længere kan rejse sikkert i Mellemøsten. Jeg henvendte mig så til min A-kasse, fordi jeg faktisk er berettiget til dagpenge. Dem ville de også gerne give mig, men ifølge reglerne krævede det, at jeg mødte op til aktivering og kurser og i øvrigt stod til rådighed for det almindelige arbejdsmarked. Og det kan jeg simpelthen ikke. Det ville hverken være sikkert for mig selv eller for de mennesker, jeg skulle omgive mig med. Jeg er jo skolelærer, og der er selvfølgelig ingen skole, der vil have et muligt terrormål gående blandt børnene, fortæller Ahmed Akkari til BT.

I foråret udgav den tidligere imam den anmelderroste bog ‘Min afsked med islamismen,’ hvori han udpeger en lang række personer, foreninger og skoler som bagmænd og arnesteder for ekstremisme, svindel, terror og landsskadelig virksomhed. Bogen fik massiv opmærksomhed i både ind- og udland og cementerede forfatterens status som mål for hævngerrige ekstremister, hvilket kun har forværret situationen.

Heller ikke kontanthjælp kan Ahmed Akkari få, da det også her forlanges, at modtageren kan møde på et almindeligt arbejde uden særlige sikkerhedsforanstaltninger. Dermed har den tidligere imam med sine kritiske udmeldinger reelt afskåret sig fra stort set enhver indtægt i Danmark.

Ahmed Akkari understreger overfor BT, at han ikke efterlyser medlidenhed, da han var bevidst om de mulige konsekvenser, da han valgte at stå frem med sin viden om det islamistiske miljø. Han efterlyser dog en debat om det fornuftige i, at mennesker, der bryder med farlige miljøer og må leve i skjul, ikke alene mister deres frihed og sikkerhed, men også deres levegrundlag.

- Det er et helt forkert signal at sende til de mennesker, som gerne vil være med til at gøre en positiv forskel ved at stå frem og tale ekstremisterne imod. Jeg er bange for, at det får mange til at holde mund, og det giver islamisterne let spil. Det er jo ikke alle, der har mulighed for at rejse til Grønland og arbejde, når det kniber, eller kan udgive en digtsamling, som kan forsørge dem mange år frem, siger Ahmed Akkari med henvisning til digteren Yahya Hassan, som har tjent flere millioner kroner på sin meget omtalte islamisme- og ghetto-kritiske digtsamling.

Ahmed Akkaris egen bog ‘Min afsked med islamismen’ har endnu ikke indbragt forfatteren penge. Når det sker, vil der være tale om et mindre beløb på størrelse med to-tre normale danske månedslønninger, oplyser forlaget til BT.