Den afviste asylansøger Warda Suleiman, der de sidste tre måneder har boet i Udrejsecenter Sjælsmark (Billedet), er stærkt utilfreds med sit ophold i Danmark.
Den afviste asylansøger Warda Suleiman, der de sidste tre måneder har boet i Udrejsecenter Sjælsmark (Billedet), er stærkt utilfreds med sit ophold i Danmark. Foto: Liselotte Sabroe

Warda Suleiman har fået afslag på asyl i Danmark og skal tvangsforflyttes til et nedlagt fængsel i Ikast. Tirsdag protesterer hun sammen med medbeboere fra Udrejsecenter Sjælsmark over 'isolation og umenneskelig behandling af flygtninge'.

»Vi må ikke eje noget, vi må ikke gå i skole, lave aktiviteter eller lave vores egen mad. Vi får mad, der ikke er tilberedt. Vi har hverken tv eller køleskab, Det er politisk, at vi ikke bliver behandlet som mennesker. Vi er flygtninge, og ikke dyr, alle mennesker fortjener at blive behandlet ordentligt.«

Ovenstående udtalelse kommer fra 23-årige Warda Suleiman, der de sidste tre måneder har boet i Udrejsecenter Sjælsmark, der er placeret i Hørsholm udenfor København. Centret huser asylansøgere, der har fået afvisning om asyl og står til at skulle deporteres.

Kvinden er ifølge Modkraft.dk stærkt utilfreds med det liv, Danmark har budt hende, siden hun flygtede hertil fra Somalia på egen hånd i 2012.

Hendes liv i Danmark kulminerede for nylig med negativt fortegn, da hun fik afslag om asyl. Den afgørelse medfører, at Warda Suleimans næste stop bliver det gamle fængsel i Ikast, som er omdannet til asylcenter.

Forholdene på Udrejsecenter Sjælsmark og udsigten til at blive forflyttet til fængslet i Ikast har fået Warda Suleiman til at gå på barrikaderne. Sammen med andre beboere fra Udrejsecenter Sjælsmark vil hun demonstrere mod det, hun ifølge Modkraft.dk kalder isolation og umenneskelig behandling af flygtninge.

Warda Suleiman og de andre beboere er begyndt at samarbejde med en international bevægelse af flygtninge og asylansøgere, der hedder Freedom of Movements.

Asylstrøm til Danmark er i toppen i EU

Samarbejdet har resulteret i en fælles demonstration, de kalder 'A Call For Solidarity for Asylum Seekers'. Den løber af stabelen tirsdag klokken 13:00 i Sjælsmark, hvor der vil være en march, der skal sætte fokus på at forbedre vilkårene for flygtninge og asylansøgere i Danmark.

Støjberg og Jensen i Bruxelles BELGIUM EU PARLIAMENT DENMARK MI

»Regeringen har besluttet, at vi skal flyttes til Ikast, hvor der er et andet center. Jeg troede ikke, det kunne blive værre end Sjælsmark, men det er et gammelt fængsel, de har lavet om til asylcenter. Der går kun én bus om dagen derfra. Vi er jo mennesker, vi vil ikke isoleres. Derfor demonstrerer vi,« fortæller Warda Suleiman til Modkraft.dk.

Marchen går fra Sjælsmark deportationscenter til Center Sandholm to kilometer derfra.

Demonstrationens initiativtagere fra Sjælsmark har udsendt en erklæring med 12 krav, som de kæmper for:

1. Vi kræver, at vi ikke bliver tvangsforflyttet til et jysk fængsel i Ikast

2. Vi er ikke kriminelle. Vi kræver, at Kriminalforsorgen ikke bestemmer over os.

3. Vi kræver, at tvangsdeportioner stopper - både hemmelige og offentlige. Vi er flygtninge, vores lande er i krig.

4. Vi kræver retten til at arbejde.

5. Vi kræver ordentlige boligforhold. Vi har ikke engang adgang til varmt vand.

6. Vi kræver retten til medicin og behandling, som imødekommer vores behov.

7. Vi kræver asyl i Danmark.

9. Vi kræver ansvarlighed fra myndighederne. Hvem kan vi spørge om vores sager? Hvor længe skal vi vente i Sjælsmark?

10. Vi kræver en ende på "motivationsfremmende foranstaltninger". De politikker, der har til formål at "motivere" os til at rejse ved at umenneskeliggøre og ydmyge os.

11. Vi kræver retten til frit at kunne flytte os og frihed til at blive. Kort sagt, vi kræver retten til at have rettigheder!.

12. Til sidst kræver vi, at lejre som Sjælsmark bliver afskaffet.

Kilde: Modkraft.dk

Herunder kan du se en video, der indkalder til demonstration tirsdag:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.