Chikane og tvungen sex var en del af livet som ung kvinde i dansk ungdomspolitik i 80erne. Det fortæller udenrigskorrespondent Annegrethe Rasmussen, der selv var en del af studenterorganisationen DGS. Hun fortæller, at unge, mandlige venstrefløjsspirer nærmest kunne vælge og vrage mellem deres kvindelige DGS-kammerater. Det afviser to tidligere formænd imidlertid.

LÆS OGSÅ:

»Der er altså ikke noget i den historie. Det står helt for hendes egen regning og personlige oplevelser,« siger Sidsel Stenbak Hollmann, der var formand for DGS i årene 1982-84, hvor Rasmussen var næstformand det sidste år.

Har aldrig hørt om det

Men Sidsel Stenbak har aldrig hørt om episoder som de beskrevne.

»Hun (Annegrethe Rasmussen, red.) har åbenbart selv haft den oplevelse, men det var ikke noget, jeg oplevede eller hørte om.«

Heller ikke Bo Søby Kristensen, der var formand i 81/82, kan genkende beskyldningerne.

»Vi havde netop meget fokus på, at vi skulle opføre os ordentligt over for hinanden. Det er klart, at gymnasietiden er nogle år, hvor man har en lidt anden tilgang til hinanden og begynder at åbne over for det andet køn,« siger han og fortsætter:

»Men man ville virkelig have distanceret sig selv, hvis man bare antydningsvis havde tvunget nogen til noget seksuelt. Så havde man været ude i kulden.«