Lokalpolitikere fik mad og vin på det 80.000 kroners sparemøde, der resulterede i vakuum-pakket mad til kommunens ældre.

Fire-stjernet hotel med egen strand ned til Faaborg Fjord, en menu bestående af mad af friske lokale råvarer samt øl, vin og natmad på skatteborgernes regning. Det var rammerne om det sparemøde i Faaborg-Midtfyn Kommune, der resulterede i, at man fra nytår vil spare to millioner på de ældres mad ved at give dem op til ni dage gammelt vakuum-pakket mad.

Det viser en aktindsigt i udgifterne til budgetseminaret, som foregik 18. og 19. august, som BT har fået.

Læs også:

Af regningen fremgår det at politikerne bestemt ikke spiste vakuum-mad. Tværtimod valgte man den dyreste konferencepakke inklusiv overnatning til de folkevalgte, der til gengæld sikrede sig ekstra lækker forplejning, herunder en to-retters middag.

Læs også:

- Vi går gerne en ekstra mil, for at vores kokke får de bedste lokale råvarer, både når det gælder frugt og grønt samt fisk og kød. Til troværdige og ægte råvarer hører friskbagt brød, som hver dag er at finde på den indbydende morgenbuffet, til den skønne frokost og senere til de lækre aftenmenuer, oplyser hotellet på hjemmesiden.

Ydmyg omgang for de ansatte

Kommunens koncernledelse og hovedudvalg fik dog ingen overnatning betalt af skatteborgerne og måtte nøjes med et af de betydeligt billigere dagsmøder, der sluttede allerede mandag klokken 14.

Kommunen oplyser, at man bookede et ekstra døgns ophold til politikerne, dels af sociale hensyn og dels sådan at de kunne snakke politik til sent om aftenen.

Et dagsmøde står til 549 kroner, mens politikernes pakke står til 2.049 kroner. Herudover fik man forhandlet en rabat på 15 procent.

Men de mange skatteborgerbetale måltider var ikke nok for de folkevalgte, der også fik en natmad bestående af et pølse- og ostebræt til 3.600 kroner til regningen. Også de 17 flasker rødvin til 250 kroner flasken af mærkerne Epicuro Nero d’Avola og Stony Creek samt de 31 fadøl blev sendt videre til skatteborgerne. Den samlede regning endte derfor på 79.401,50 kroner.

Her ses fakturaen fra Hotel Faaborg Fjord, der blandt andet inkluderer overnatninger og fadøl.
Her ses fakturaen fra Hotel Faaborg Fjord, der blandt andet inkluderer overnatninger og fadøl.
Vis mere

Vakuum-forlig

Budgetseminaret var en del af forhandlingen op til det netop indgåede budgetforlig, hvor det 20. september bl.a. er besluttet at spare to millioner kroner på mad til kommunens ældre ved, at hjemmehjælpere ikke længere skal tage ud til de ældre og smøre deres mad. I stedet kan de ældre nu købe vakuum-pakket smørrebrød, som kan holde sig i op til ni dage.

Samtlige partier undtagen Enhedslisten stemte for.

Kommunens borgmester, Venstres Christian Thygesen, vendte søndag ikke tilbage på BTs henvendelse.