(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Bjarke Ørsted

Et hemmeligt dokument som afslører alle smutvejene, så du slipper for p-bøder, er nu blevet offentliggjort.

Det er et 112 sider langt dokument, som stammer fra Københavns Kommune og Københavns Politi, som nu er frit tilgængeligt.

Det skriver dr.dk.

Det er en gældende vejledning, for hvornår der skal udskrives parkeringsbøder og hvornår den uheldige parkeringssynder kan slippe for bøden.

Nye regler i 2014: Nu bliver det dyrt! Se de nye parkeringsregler

Selvom dokumentet stammer fra København, så bruges det i vid udstrækning også i resten af landet.

Kommunerne har kæmpet for at dokumentet skulle hemmeligholdes for offentligheden, men Folketingets Ombudsmand har forlangt dokumentet offentliggjort i henhold til offentlighedsloven.

Og de 112 sider er spækkede med tips og tricks.

For eksempel skal du ikke holde ti meter fra et vejkryds. Afstanden er kun 8,80 meter. Der skal nemlig tages højde for at bilisten ikke helt kan gennemskue hvor langt ti meter egentlig er. Derfor er der en margen, som p-vagterne skal tage hensyn til.

Se billederne: 20 sindssyge parkeringer

Desuden så kan du parkere så ulovligt du overhovedet vil i fire minutter. P-vagten skal nemlig overvåge din bil i fire minutter før han kan give dig en bøde.

Du skal heller ikke skændes mere med p-vagten, hvis han udskriver en bøde til dig. Han skal nemlig eftergive dig bøden, hvis du når at fange ham ved bilen, mens han udskriver bøden.

Er man taxachauffør, så er det en ren fest. Holder en taxa ulovligt, så skal chaufføren nemlig ringes op inden han bliver pålagt en bøde.

Hos FDM er de glade for at reglerne nu er offentlige.

Det er jo ikke særlig godt for bilisterne, at der er en eller anden form for hemmelig dagsorden, siger jurist i FDM, Helle Brasch til Danmarks Radio.

Har du nogle gode råd? Er parkeringsvagterne for hårde? Er det for dyrt at parkere? Deltag i debatten her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.