Bisættelse af Steen Ankerdal Jesuskirken i Valby
Bisættelse af Steen Ankerdal Jesuskirken i Valby Foto: Nils Meilvang

Morten Ankerdal var afklaret, da han rejste sig op for at sende sin far Steen Ankerdal på den sidste rejse fra Jesuskirken i Valby, København.

- Jeg løb en tur i morges og tænkte hele dagen og talen igennem. Jeg er afklaret med, at det stopper her, og det skal ikke være enormt sørgeligt. Min far havde den fantastiske evne, at han kunne se det positive i enhver sammenhæng, så jeg tror, han ville have været stolt af os i dag, sagde Morten Ankerdal, da den grå rustvogn med den blomstersmykkede, hvide kiste havde kørt hans elskede far, Steen, til sit sidste hvilested. 


ankerdal

Efter fem års kamp mod kræften afgik sportsjournalisten Steen Ankerdal ved døden den 12. august. I kirken trak hans søn de positive linjer i faderens begivenhedsrige liv som journalist og tv-vært op.

- Jeg ved, at han ville have bedt jer om at smile i stedet for at bede, sagde Morten Ankerdal.

Steen morten

Jesuskirken i Valby var fyldt til bristepunktet tirsdag middag til den sidste afsked med Steen Ankerdal.Kirkegulvet var fyldt med kranse og bårebuketter, og sportsfolk, journalister og tv-folk, familie og venner valfartede til kirken for at vise den sidste ære. Blandt andet sagde tidligere sportschef på TV2 Morten Stig Christensen:

- Steen lever videre gennem Morten. De to ligner hinanden utroligt meget, sagde Steen Ankerdals mangeårige ven og kollega på TV2, Morten Stig Christensen.

ankerdal
ankerdal

Om sin far, der blev 66 år gammel, sagde sønnen Morten Ankerdal desuden:

- Han arbejdede meget, men når han kom hjem, fik vi hans fulde opmærksomhed, han var min bedste ven, sagde den unge Ankerdal, der som sportsjournalist har fulgt i sin fars fodspor.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.