Det er bekymrende, at forbruget af depressionspiller blandt ældre er så højt, som det er. Fagfolk frygter, at pillerne dækker over blandt andet ensomhed.

For næsten hver fjerde over 80 år er antidepressiv medicin hverdagskost, og dermed er forbruget cirka tre gange så højt som blandt den øvrige befolkning. Ældresagen frygter, at depressionspillerne dækker over andre problemer. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Selvfølgelig opstår der kriser hos ældre mennesker, som oplever dødsfald, sygdom og ensomhed. Men det skal ikke håndteres med vanedannende depressionsmedicin med masser af bivirkninger, siger konsulent Margrethe Kähler fra Ældresagen til avisen.

Også Psykiatrifonden mener, det er betænkeligt med et så højt forbrug hos de ældre.

- Det tyder på, at det i højere grad er et mentalt sundhedsproblem end et psykiatrisk sundhedsproblem, siger formand Anne Lindhardt til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) erkender, at stigningen i brugen af antidepressiv medicin blandt ældre tyder på, at »vi som samfund har et problem, og at vi måske for ofte griber til de lette løsninger«, hedder det i en skriftlig kommentar til avisen. Her gør ministeren samtidig opmærksom på, at ministeriet har udarbejdet forebyggelsespakker til kommunerne og er på vej med initiativer, som kan støtte brugen af dem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.