De tidligere Se og Hør-chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen er blevet tiltalt for ulovlig overvågning af kendte og kongelige i Se og Hør-sagen.

Henrik Qvortrups advokat Anders Nemeth bekræfter over for BT, at Qvortrup er blandt de otte tiltalte i Se og Hør-sagen.

»Hverken jeg eller Henrik Qvortrup har modtaget et anklageskrift, men anklagemyndigheden har bekræftet, at Henrik Qvortrup er en de tiltalte,« siger forsvarsadvokat Anders Nemeth til BT.

Han oplyser samtidig, at Henrik Qvortrup nægter sig skyldig,

»Vi havde hellere set, at man havde droppet sagen, men når det ikke kan være anderledes, glæder vi os til at komme i gang,« siger Anders Nemeth.

Kim Henningsen, der overtog chefredaktør-stolen fra Qvortrup, bekræfter også, at han er tiltalt i sagen, der forventes for retten til september.

»Jeg glæder mig over, at der nu endelig er rejst til tiltale og ser frem til at blive renset i den kommende retssag,« udtaler Kim Henningsen i en pressemeddelelse.

Udmeldingerne kommer onsdag, efter Københavns Vestegns politi har meddelt, at i alt otte personer bliver tiltalt for overtrædelser af straffeloven i Se og Hør-sagen. Tiltalerne kommer mere end to år efter, at BT i april 2014 beskrev, hvordan Se og Hør i årevis betalte en it-specialist, ansat i det daværende PBS, for at høste oplysninger om de kendte og kongeliges kreditkort-brug.

Daværende chefredaktør Kim Henningsen har både over for politiet og medierne erkendt 'det faktiske hændelsesforløb', men han mener fortsat ikke, at han har foretaget sig noget ulovligt.

»For mig virker det helt urimeligt, at der skal bruges så meget tid på noget, de fleste har erkendt. Alene advokatomkostningerne ved retssagen vil løbe op i omkring tre millioner kroner. De penge mener jeg, at retssystemet og dermed samfundet kunne bruge til noget langt mere fornuftigt. Men hvis det er prisen for at blive frifundet, må jeg jo leve med det,« siger Kim Henningsen.

Allers Medias forhenværende udgiverredaktør Per Ingdal, der var konstitueret chefredaktør mellem Qvortrup og Henningsen er også blevet tiltalt.

»Jeg er ked af at konstatere, at jeg er blevet tiltalt. Der er ingen tvivl om, at jeg anser sagen for at være alvorlig, og havde jeg haft kendskab til den såkaldte tys-tys kilde, havde jeg omgående stoppet brugen af kilden. Det siger sig selv. Men jeg kan konstatere, at anklagemyndigheden ønsker at tiltale mig for det formelle ansvar, der ligger i at være registreret som ansvarshavende chefredaktør. Det tager jeg roligt,« siger Per Ingdal til sit eget site My Daily Space.

It-specialisten selv, også kendt som 'tys-tys-kilden', er ligeledes tiltalt, oplyser hans advokat Michael Juul Eriksen.

»Min klient er tiltalt for hacking,« bekræfter forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen.

»Anklageskriftet svarer til den sigtelse, der blev rejst for cirka to år siden. Det overraskende er mere, at det har taget så lang tid. Det er ikke hensigtsmæssigt, men han nægter sig fortsat skyldig i at have skaffet sig oplysninger, som han ikke havde adgang til, og det er det springende punkt, men jeg vil vente med at forklare hans udlægning af, hvad der præcist er foregået,« siger Michael Juul Eriksen.

Hvad betyder det, at han har solgt oplysningerne?

»Han erkender, at have videregivet oplysninger til Se og Hør, det er der ingen tvivl om. Så på den måde er det den rigtige mand, de har fat i. Men det afgørende, i forhold til om der er tale om hacking, er, om det var oplysninger, han har hacket sig til, eller som han har haft adgang til.«

Også journalisten Kasper Kopping, der sammen med kollegaen Ken B Rasmussen, havde den direkte kontakt til 'tys-tys-kilden', er blandt de tiltalte.

»Jeg kan bekræfte, at min klient Kasper Kopping er blandt de tiltalte og kan oplyse, at han stadig nægter sig skyldig,« skriver journalistens advokat, Casper Andreasen, i en sms til BT.

Aller Media A/S har oplyst over for anklagemyndigheden, at man er parat til at betale den bøde, som retten måtte pålægge selskabet.