Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Eks-rejsedronningen har en svær sag, vurderer jurister.

Det spektakulære skilsmisse-drama mellem Janni Spies og Christian Kjær bliver ikke kun fulgt tæt af advokaterne i retten.

Også andre jurister følger nøje den opsigtsvækkende sag. Det gælder eksempelvis advokat John W. Böndergaard, der med over 35 års erfaring selv har ført sager med samme problematik.

1988

Selv om han ikke kender Janni Spies, har han som udgangspunkt stor sympati for hende, men er ikke optimistisk på hendes vegne, efter tæt at have fulgt BTs dækning af de to første retsdage i Østre Landsret:

- Jeg tror, at hun taber med et ordentligt brag. Selv om hun går til Højesteret, bliver resultatet det samme, medmindre der kommer noget helt ekstraordinært frem, som vi ikke ved noget om endnu. Og det tror jeg ikke, at der gør, siger den 67-årige advokat-veteran.

Betalt uden forbehold?

- Hun har jo tilsyneladende betalt uden forbehold under ægteskabet. Hun har åbenbart ikke bedt om at se dokumentation eller en opgørelse, inden hun giver ham tre millioner eller et andet stort beløb. Der foreligger heller ikke noget skriftligt - bortset fra eventuelle overførselsbilag - og samtidig udviser hun passivitet ved først lang tid efter betalingerne at gøre indsigelse og føre retssag om tilbagebetaling.

Beløbet ligegyldigt

- Hun har kun et krav mod eksmanden Christian Kjær, hvis hun dokumenterbart har ydet betalinger, fastslår John W. Böndergaard.

Han har selv ført en sag, hvor hans klient stod i samme situation som Janni Spies - og tabte.

- I den grad. Selv om beløbene var meget mindre, så betyder det jo ikke noget for de juridiske principper, at man skal dividere tallene betydeligt, tilføjer han.

1988

Også advokat Claus Christian Hansen fra Advokathuset Bredgade i København hæfter sig ved, at det påhviler Janni Spies at kunne dokumentere sine krav:

- Jeg kender kun sagen fra pressen, men hvis Christian Kjær har opnået en berigelse på hendes bekostning, skal det kunne dokumenteres. Eksempelvis at ejendommen er blevet mere værd, eller at han for hendes penge har kunnet investere i noget, der er blevet mere værd.

Dårlig administrator?

- Hvis hun kan bevise, at hendes penge er gået til at berige ham, så kan hun komme igennem med noget, men det er svært, lyder også hans vurdering.

Ifølge Claus Christian Hansen kan man også forestille sig det synspunkt, at Christian Kjær har været en så dårlig administrator, at han må dække det tab, som Janni Spies har lidt.

- Det er måske nok lidt søgt i ægteskabsforhold, men man kan ikke udelukke, at det kan gøres gældende. Omvendt må man jo sige, at Janni selv har været den nærmeste til at sørge for sin egen retsstilling. Hvis hun overlader økonomien til ham, så må hun jævnligt sørge for at blive orienteret om, hvad der sker, fremfor bare at lade det fuldstændig sejle, påpeger han.

Andre læser også