Der skulle en regn af kugler til at stoppe den formodede terrorist Omar Abdel Hamid El-Hussein. Først efter to betjente fra Politiets Aktionsstyrke havde affyret op imod 30 skud, faldt den 22-årige dansk-palæstinenser blødende om på vejen.

I et eksklusivt interview med BT afslører politiadvokat Torben Koch helt nye dramatiske detaljer om skudduellen mellem betjentene og El Hussein klokken 05.25 søndag morgen på Nørrebro.

»Det er fuldstændig sindssygt, jeg har aldrig oplevet noget lignende i alle de sager, jeg har ført,« fortæller Torben Koch, der er bisidder for de to betjente, der skød den formodede gerningsmand, og dermed har han fået fuld indsigt i forløbet.

I et eksklusivt interview med BT afslører politiadvokat Torben Koch helt nye dramatiske detaljer om skudduellen mellem betjentene og El Hussein klokken 05.25 søndag morgen på Nørrebro.
I et eksklusivt interview med BT afslører politiadvokat Torben Koch helt nye dramatiske detaljer om skudduellen mellem betjentene og El Hussein klokken 05.25 søndag morgen på Nørrebro. Foto: Uffe Weng
Vis mere

Koch fortæller, hvordan de to betjente fra Politiets Aktionsstyrke tidlig søndag morgen i bil spottede Omar Abdel Hamid El-Hussein tæt ved Nørrebro Station. Han var på det tidspunkt mistænkt for at stå bag først skudattentatet mod Krudttønden på Østerbro, hvor den 55-årige Finn Nørgaard blev dræbt, og senere nedskydningen af den 37-årige dørmand Dan Uzan ved den jødiske synagoge midt i København.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ

»I bil overvågede de to betjente den formodede gerningsmand, der var til fods. På Svanevej gik han pludselig hen mod en opgang. Betjentene holdt ind til siden, gik ud af bilen og råbte »Det er politiet, vis os dine hænder«. Herefter vendte han sig pludselig om og begyndte omgående fra hoften at skyde med to håndvåben,« forklarer Torben Koch.

LÆS OGSÅ

Ifølge Koch skød de to betjente straks tilbage mod Omar Abdel Hamid El-Hussein, der på det tidspunkt havde såret fem andre politifolk siden det første attentat på Østerbro.

»De besvarer ilden med henholdsvis et automatvåben og et håndvåben. De to politifolk affyrer i hvertfald op mod 30 skud mod den formodede gerningsmand, inden han til sidst falder om. Han skyder stadig med sine håndvåben, mens han vakler og falder om på jorden,« fortæller Torben Koch.

Den rutinerede politiadvokat vurderer, at Omar Abdel Hamid El-Hussein har haft skudsikker vest på for at klare de mange skud fra betjentene. Dermed tyder meget på, at Omar Abdel Hamid El-Hussein har været yderst forberedt på at kunne klare sig i skuddueller med politiet. Det forklarer også, hvordan han kunne slippe væk, selv om betjentene ved såvel Krudttønden som synagogen havde skudt på ham.

»Jeg formoder, at han har haft skudsikker vest på, siden der skulle så mange skud til før, at han faldt om, siger Torben Koch.

Københavns Politis ledelse har ingen kommentarer til de nye oplysninger.

LÆS MERE OM SAGEN I BT ONSDAG