Aben fra Skælskør har været savnet i mindst et døgn.

Den gråbrune berberabe, som i går formiddags stak af fra sit bur i Skælskør Minizoo, er stadig på fri fod. Politiet har opfordret borgere i Skælskør og omegn til at ringe ind, hvis de har set aben, men indtil videre har politiet ikke haft held med at finde frem til aben.

- Vi har ikke modtaget en eneste henvendelse i dag, forklarer vagtchef i Sydsjælland- og Lolland-Falster Politi, Ove Christoffersen. Politiet forholder sig ellers passive i jagten på den forsvundne abe, da de ikke ved, hvor de skulle starte med at lede efter den.

Aben, som bliver kaldt Bigfoot, er ikke som farlig af natur, forklarer ejeren af Skælskør Minizoo, hvor aben har boet i ni år, Jørn Hansen. Alligevel maner han til forsigtighed.

- Den er sikkert bange, når den er ude. Den er jo væk fra sine vante omgivelser, sagde Jørn Hansen til TV2 i gør.

Aben kan blive farlig, hvis den trænges op i en krog, og både ejeren og politi fraråder, at man forsøger at fange den selv.

Det vides ikke, hvordan det er lykkedes for aben at stikke af, men meget tyder på, at den har fået hjælp til at komme ud af buret, og det er også en mulighed, at den er blevet stjålet.

Politiet forudser, at det kan blive nødvendigt at aflive aben, når den en gang findes.