Danske politikere står i kø for at fordømme talsmanden for Grimhøj-moskeen i Aarhus, som er blevet citeret for at støtte den islamiske terrorgruppe IS (Islamisk Stat), der nu i flere måneder har hærget særligt i Kurdistan og Syrien.

Her har den sunni-muslimske gruppe gjort sig skyldig i en lang række barbariske overgreb, og senest hævder gruppen at have dræbt den amerikanske journalist Steven Sotloff ved halshugning,

Mandag blev talsmand Fadi Abdallah citeret for ikke at ville tage afstand fra IS i ’Den Korte Avis’ samt TV2 Østjylland. Og i Jyllands-Posten i dag citeres han for: "Vi er ikke i besiddelse af nok information eller materiale til at bedømme IS. Derfor vil vi ikke udtale os om IS."

Til BT siger Fadi Abdallah, at hans ord i den Korte Avis er blevet fordrejet, og at han lægger klar afstand til IS.

- Jeg tager afstand fra alle mennesker, som praktiserer vold, terror og drab. Også IS. Det har slet ikke noget med islam at gøre, siger Fadi Abdallah.

- At de kalder sig ’Islamisk Stat’ er jo ikke lig med, at det er den islamiske stat, jeg snakker om. Jeg længes efter en stat, der regeres retfærdigt af muslimer. En stat som følger de love, der er i Koranen.

Hårde straffe

Er det så et samfund, hvor homoseksualitet er tilladt?

- Nej, men homoseksualitet er hverken tilladt i kristendom, islam eller jødedom.

Og hvad er straffen for at være homoseksuel i din islamiske stat?

- Jeg kender ikke de nøjagtige rammer for straffen, men sådan som jeg er opdraget, så accepterer jeg ikke homoseksuelle.

Hvad skal der ske med en kvinde, der er gift og som er sin ægtemand utro?

- Der er ingen forskel på kvinder og mænd. Det er samme straf…

Og hvad er den?

- Ja, den er dødsstraf.

På hvilken måde?

- Døden ved stening. Og hvis man ikke er gift, så er det 100 piskeslag.

Kan man bo som kristen i en islamisk stat?

- Ja, det kan man sagtens. Selv om om de vil blive betragtet som vantro, så er der religionsfrihed i islam. Man må ikke tvinge nogen til at have islam som religion.

Skal kvinder gå helt tildækket med hijab eller burka?

- Islam siger, at kvinder skal være tildækket på en bestemt måde, og mænd skal også være delvis tildækket. Men det er op til én selv. Der er ingen, der påtvinger en kvinde at bære tørklæde eller burka.

Men kvinder skal være tildækkede for at være ærbare i din islamiske stat?

- Ja, hvis hun er rigtig muslim.

Og har kvinden samme rettigheder som mænd?

- Grundlæggende gælder de samme regler for mænd og kvinder. En kvinde må ikke være alene på en arbejdsplads, hvis der kun er mænd. Men det gælder også for mænd. De må heller ikke være alene med fremmede kvinder.

Må kvinder så også være gift med flere mænd?

- Nej. Der har manden nok eneret.

Så han må gerne have flere koner?

- Ja, siger Fadi Abdallah, der flere gange understreger, at det er vigtigt, at følge landets love, og at den islamiske stat han drømmer om, ikke skal ligge i Danmark, men i Mellemøsten et sted mellem Bagdad og Jordan.

- Jeg tror på islam, men det er ikke muligt at praktisere i Danmark på den måde, det er beskrevet i Koranen. Men det er helt okay med os. Vi lever i et demokratisk land, hvor vi respekterer grundloven, og vi går ikke ind for vold og drab.

Det står i koranen

- Du må forstå, at det ikke er mig, der siger, at man skal idømmes dødsstraf for at være utro. Det står i koranen. Jeg kan sagtens personligt synes, at det er synd, og at der burde være en mildere straf. Ligesom jeg synes, at der bør være en mildere straf, når man kører for hurtigt på motorvejen, og får en bøde på 5.000 kr. Men det er demokrati, og så følger jeg loven, og de regler der er i Danmark. Det er det samme i en islamisk stat. Der ville jeg også respektere den religiøse lov og følge den, fordi jeg tror på min religion, siger Fadi Abdallah, der ikke mener, at Politiets Efterretningstjeneste har dokumenteret, at 22 unge muslimske mænd fra Grimhøjmoskeen har sluttet sig til IS.

- Jeg vil ikke udelukke, at der er nogen, der mødes i moskeen, men vi kan ikke holde styr på alle. Det er et åbent sted, hvor alle er velkomne, og vi har ikke ressourcer til at tage os af alting.

- Vi vil gerne hjælpe, så de unge ikke tager derned. Men vi har forgæves bedt om navne og dokumentation fra politiet og er overhovedet ikke blevet kontaktet af PET. Og hvis der virkelig var beviser på, at det var vores imamer eller os i bestyrelsen, der havde haft indflydelse på deres radikalisering, så sad jeg nok i fængsel i dag, siger Fadi Abdallah til BT.