Lørdag den 5. marts kl. 20:00 på Bremen Teater Danske Filmkritikere uddeler den 5. Marts kl. 20:00 på Bremen Teater, Nyropsgade, København K. deres eftertragtede Bodil-statuetter. Bedste mandlige hovedrolle - Roland Møller (Under Sandet)
Lørdag den 5. marts kl. 20:00 på Bremen Teater Danske Filmkritikere uddeler den 5. Marts kl. 20:00 på Bremen Teater, Nyropsgade, København K. deres eftertragtede Bodil-statuetter. Bedste mandlige hovedrolle - Roland Møller (Under Sandet) Foto: Martin Sylvest

Skuespilleren Roland Møller kunne ikke dy sig for at fyre en stikpille af til verdensstjernen Ulrich Thomsen, da han lørdag aften overraskende triumferede i Bremen Teater i København ved at vinde årets Bodilpris for bedste mandlige hovedrolle.

Roland Møller vandt den prestigefyldte kategori for sin rolle som den bryske sergent Carl Rasmussen i filmen »Under sandet«, der er en nervepirrende beretning om de unge tyske soldater, som med håndkraft blev sat til at rydde miner på den jyske vestkyst efter krigen.

Roland Møller

Som afslutning på sin takketale udbrød Roland Møller direkte henvendt til Ulrich Thomsen, der var også var nomineret til prisen som bedste mandlige hovedrolle for sin rolle som Richar Møller Nielsen i »Sommeren '92«, med let fynsk accent:

»Undskyld Ulrich, men den går til Fyn«.

At dømme efter Ulrich Thomsens ansigtsudtryk umiddelbart efter, faldt bemærkningen ikke ligefrem i god jord hos den forbigåede skuespiller. Ulrich Thomsen kan dog trøste sig med, at han allerede to gange har vundet en Bodil - nemlig for sine roller i »Festen« og »Arven«.

De øvrige nominerede i kategorien bedste mandlige hovedrolle var i år Joachim Fjeldstrup (Steppeulven), Pilou Asbæk (Krigen) og Peter Plaugborg (Idealisten).

Roland Møller er - ligesom Ulrich Thomsen - født på Fyn og vandt i 2014 en Bodilpris for bedste mandlige birolle i filmen »Nordvest«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.