Der kan være op til 140 ugers ventetid på at komme til undersøgelse på et af landets fem smertefaglige centre.

Det tager mellem 42 og 140 ugers ventetid at komme til den første undersøgelse på et af landets fem tværfaglige smertecentre, skriver metroXpress på baggrund af nye tal fra venteliste.dk. Derfor bliver der over de næste fire år afsat 67 millioner kroner fra satspuljemidlerne for at få ventelisterne ned.

- Først og fremmest er det lang tid at skulle vente op til 140 uger på overhovedet at blive undersøgt, når man har stærke smerter dagligt, der gør det svært at have en normal hverdag. Men herudover ved vi, at de lange ventetider kan forværre tilstanden, fordi smertetilstanden kan blive kronisk, inden patienten når at komme i behandling, siger Socialdemokraternes sundhedspolitiske ordfører Sofie Hæstorp Andersen (S). Hun peger desuden på de store samfundsmæssige omkostninger, fordi mange mister tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Ifølge en undersøgelse fra Bispebjerg Hospital og Rigshopitalet lider hver femte dansker af kroniske smerter, og derfor frygter flere patientforeninger, at de nye bevillinger ikke rækker til at få nedbragt ventelisterne. Det gælder blandt andet Danske Patienter.

- Der foreligger kolossale udfordringer på det her område, og 15 millioner om året forslår som en skrædder i helvede. Det er virkelig ikke nok til at afkorte ventelisterne for alvor, og som de fleste ved, viser undersøgelser, at vores smertebehandling ligger helt i bunden i forhold til andre europæiske lande, så der skal en meget større satsning til, siger formand Lars Engberg til metroXpress.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.