»Hej, jeg hedder Ronja, og jeg vil rigtig gerne have en flygtningeven.«

Sådan siger 9-årige Ronja Hauge Schierup fra Skejby ved Aarhus i en Youtube-video, som hendes far har delt på Facebook i det håb, at datteren kan komme i kontakt med flygtningebørn. Det har nu ført til, at hendes far - med Ronja som ildsjælen bag - har dannet foreningen Flygtningevenner.dk for at formidle nogle legeaftaler mellem danske børn og flygtningebørn.

»Det er ikke kun flygtninge, der skal lære noget af os. Det er også os, der skal lære noget af dem. Flygtninge har rigtig mange problemer. Det synes jeg, vi skal lytte til. Jeg vil gerne have en flygtningeven, og jeg håber, der er mange derude, der også gerne vil ha' en flygtningeven,« fortsætter Ronja i Youtube-videoen, som du kan se herover.

Det hele startede i efteråret, da billederne af flygtninge, der gik langs de danske motorveje, tonede frem på tv-skærmen hjemme i Skejby og gjorde stort indtryk på den 9-årige pige.

»Jeg tænkte, at det var synd for dem og begyndte at overveje, hvordan jeg kunne hjælpe dem,« siger Ronja Hauge Schierup til BT.

Og den tanke gav hun aldrig slip på.

»Siden da har hun næsten ikke snakket om andet. Jeg tænkte, hun nok ville glemme det, men tværtimod har hun igen og igen plaget os om at få en flygtningeven. Hendes ihærdighed smittede, og det fik os til at undersøge sagen,« siger Ronjas far, Morten Schierup Larsen.

Han ringede derfor til FlygtningeMentor, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, asylcentre og flere andre frivillige foreninger, men stødte hver gang panden mod muren. Det kunne ikke lade sig gøre at finde børn, Ronja kunne lege med.

»Så tænkte Ronja og jeg, at vi da selv kunne starte en forening, som formidlede legeaftaler mellem danske børn og flygtningebørn,« siger Morten Schierup Larsen.

Som sagt, så gjort. Flygtningevenner.dk har set dagens lys, og allerede i sin spæde opstart er interessen stor - blandt andet på grund af opmærksomhed fra medierne.

»Det går ret godt. Siden vi var på Ultra Nyt i går (torsdag, red.) har vi fået 11 henvendelser. Blandt andet fra en hel skoleklasse på Frederiksberg, som gerne vil være flygtningevenner,« siger Morten Schierup Larsen.

Foreningen vil etablere kontakt mellem danske børn og flygtningebørn, så de kan mødes på offentlige legepladser eller i parker til fælles leg og hygge sammen med deres forældre.

»Vi tror, det er en rigtig god måde at etablere kontakt mellem etniske danske børn og flygtningebørn. Og vi håber, det kan udvikle sig til varige og givtige venskaber,« siger Morten Schierup Larsen.

Nu har foreningen taget kontakt til flere asylcentre og Røde Kors med henblik på at få et netværk op at stå. Der vil nok gå lidt tid, før de første venskaber knyttes på legepladser rundt om i landet, men Ronja Hauge Schierup glæder sig allerede.

»Jeg håber virkelig, jeg kan få venner blandt flygtningebørnene. Jeg tror, det er rigtig svært for dem, som lige er flygtet til et andet land, hvor de ikke kan sproget endnu. Men jeg tror også, at jeg vil kunne lære en masse om deres kultur og sprog af at lege med dem,« siger hun.

Du kan læse mere om Flygtningevenner.dk her.