Lyt til artiklen

Natten til torsdag dræbte en far sin otteårige datter. Ifølge pigens moder var han voldelig, alkoholiseret og utilregnelig.

Det kom frem i Retten i Odense fredag, da den 51-årige blev fremstillet i grundlovsforhør.

Anklagerens sigtelse lyder på, at faderen har dræbt datteren med kvælning og/eller drukning, mens forsvareren mener, der er tale om vold med døden til følge.

Den tydeligt påvirkede far ønskede ikke at udtale sig i retten.

Under grundlovsforhøret gengav anklageren nogle af de forklaringer, som moderen har givet politiet, om sit turbulente forhold til eksmanden.

Dødstrusler

Moderen har indtil for nyligt boet sammen med den 51-årige mand. I 10 år boede de sammen i huset, hvor datteren blev fundet død torsdag ved middagstid under et ophold hos sin far.

Ved du noget om sagen, så tip BT på 1929@bt.dk

Ifølge anklagerens gengivelse har moderen forklaret til politiet, at forholdet var præget af både fysisk og psykisk vold.

Moderen har igennem længere tid været udsat for både spark, skub og slag direkte i ansigtet, men aldrig meldt det.

På et tidspunkt blev hun behandlet for sine skader på et hospital, men løj om, hvordan hun havde fået dem.

Den 51-årige eksmand skulle ifølge moderen flere gange have truet med at slå både hende og datteren ihjel. Og hvis moderen valgte at gå fra ham, skulle han nok få fat i datteren.

Datteren fik ikke mad

Ifølge den otte-åriges mor drak eksmanden mellem 10 og 15 øl om dagen, ligesom han også godt kunne lide vin og spiritus.

Han var ikke i stand til at tage sig af sin datter alene, har hun forklaret. Når hun selv havde aftenvagter og han var alene med datteren, fik pigen ikke mad. Moderen har flere gange måtte give hende aftensmad, når hun meget sent er kommet hjem fra arbejde.

I stedet lå den 51-årige far bare og sov, og pigen var angiveligt så bange for ham, at hun ikke turde vække ham.

Midt i juli skete der en episode hos familien, hvor faderen blev meget ophidset. Det blev dråben for moderen. Dagen efter tog hun datteren med sig og skrev på en tavle i huset, at de var taget på ferie i Danmark og at der ville komme en vurderingsmand for at se på huset.

Pigen og moderen kom på et krisecenter og flyttede senere ud til moderens forældre.

Chikane

Forældrene blev separeret med henblik på at blive skilt, men den 51-årige mand skulle efter sigende have generet moderen adskillige gange på sms og mail. Han havde også opsøgt hende for at tage datteren med sig.

Den otte-årige pige, der efter sommerferien skulle have startet i anden klasse, var vådligger, men ifølge moderen holdte hun helt op med at tisse i sengen, efter de var flyttet fra pigens far.

Ved du noget om sagen, så tip BT på 1929@bt.dk

Moderen søgte om at få forældremyndigheden over deres fælles datter, men det blev af Statsforvaltningen afvist. I stedet for skulle forældrene skiftes til at have datteren en uge ad gangen.

Moderen fik også besked på, at hvis ikke hun fandt et sted at bo inden datterens skolestart, ville den fulde forældremyndighed overgå til faderen.

Moderen fandt for nyligt et nyt hjem, som hun har været ved at sætte i stand, så hende og datteren kunne flytte ind inden skolestart.

Med døden til følge

Efter datteren første gang havde været en uge hos sin far alene i slutningen af juli, begyndte hun at tisse i sengen igen. Anden gang hun skulle være hos ham, blev hun fundet livløs i et badekar.

Hun havde aftalt med sin mor, at hun skulle ringe 18.30 og sige, hvordan det gik.

Da moderen ikke havde fået noget opkald onsdag aften, blev hun nervøs og ringede selv lidt senere.

Her fik hun fat i datteren, men telefonen var på medhør, så faderen kunne høre alt og tale med.

Datteren fortalte, at de havde været i svømmehallen og lavet bolsjer. Og så fortalte hun, at hun havde en hemmelighed, hun ville fortælle.

’Det siger man ikke!’, havde faderen afbrudt, inden pigen nåede at fortælle mere.

’Mor, skal vi så ikke tælle til tre, kysse godnat og så lægge på,’ havde pigen spurgt. Men det nåede de ikke, før forbindelsen blev afbrudt.

’Jeg har slået hende ihjel’

Sent på aftenen onsdag modtog moderen en sms-besked, men hun kunne ikke læse den. Formentlig på grund af nogle tekniske problemer med telefonen, mener politiet. Det kan også være grunden til, at hun ikke har modtaget opkald fra datteren tidligere på aftenen.

Omkring midnat fik hun endnu en besked, som det lykkedes hende at åbne. ’Far siger, du kan rende mig i røven’, stod der.

Hun hørte ikke mere før næste dag, hvor telefonen ringede. Det var hendes eksmand.

’Du skulle ikke have taget hende. Hun ligger i badekaret. Jeg har slået hende ihjel.’

Moderens far, pigens morfar, ringede straks til politiet og kørte ud på den 51-åriges adresse.

Kraftig stank af alkohol

Liget af den otteårige datter blev fundet på badeværelset. Hun er død af kvælning og/eller drukning. Der var store mængder blod både i stueetagen og på husets første sal.

Faderen blev fundet kun iført underbukser og i en kraftig stank af alkohol i sofaen. Han havde forsøgt at tage sit eget liv ved at skære sig i underarmen. Han er uden for livsfare, men fortsat selvmordstruet.

Efter grundlovsforhøret fredag er han blevet varetægtsfængslet i fire uger på en psykiatrisk afdeling.

Politiets opklaringsarbejde fortsætter med blandt andet obducering af pigen for at fastslå dødsårsagen, undersøgelser af moderens telefon - og måske vigtigst af alt, afhøring af den 51-årige, som endnu ikke har været klar til at afgive forklaring.