En svagelig ældre kvinde frøs tirsdag i en garage i fire stive timer. Kommunen havde parkeret hende i indkørslen, og i protest ville kvindens samlever ikke lukke hende ind.

Det oplevede 77-årige Ilse Makholm, som var blevet udskrevet fra døgnafsnittet ved plejecentret Kilen i Struer.

Hun havde fået 'nej' til en forlængelse af opholdet, så mod sin vilje blev hun sat af ved sin adresse i Resen, mellem Viborg og Holstebro. Men hendes samlever Paul Føns Hansen nægtede at lukke hende ind. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Anmeldt kommunen

Ved 15-tiden ringede han til politiet og anmeldte kommunen. - Jeg anmeldte kommunen for at have sat Ilse af i hjemløs tilstand i min indkørsel, fortalte han til Dagbladet Holstebro Struer.

Imens sørgede Ilse Makholms søn for et par gasvarmere i garagen, hvor den 77-årige kvinde blev plantet, svøbt i tæpper. - Jeg vil have en skriftlig aftale med Struer Kommune om, hvad der skal ske, inden jeg lukker hende ind. Vi må have en aftale om, hvordan hun skal plejes, og vi kan ikke få kommunen i tale, forklarede Paul Føns Hansen som baggrund for, at han ikke ville lukke Ilse ind.

Håber på medlidenhed Ude i garagen fik han opbakning fra en forfrossen og beskeden Ilse Makholm. - Jeg håber da, at Paul får medlidenhed med mig og lukker mig ind. Men det kan ikke passe, at han skal betale for at have mig boende. Når jeg er der, bliver han trukket i sin pension. Jeg vil ikke drive rovdrift på ham. Så jeg regner selvfølgelig med, at de kommer fra kommunen og henter mig igen, når jeg ikke kan komme ind, fortalte hun til Dagbladet Holstebro Struer.

Hun nåede at fryse i garagen i fire timer, før en bekendt tog den netop udskrevne ældre kvinde med hjem.

Det er i skrivende stund uvist, om Paul Føns Hansens protest-handling har fået kommunen til at reagere.
HVAD MENER DU? HAR  PAUL FØNS HANSEN EN POINTE ELLER ER DET EN ABSURD PROTEST?