76-årige Ruth Jørgensen fra Fyn havde kun sin folkepension og frygtede at miste sit hus. Derfor brugte hun sine sidste sparepenge på en lottokupon. Det gjorde hende mangemillionær. Foto: Asbjørn Sand.
76-årige Ruth Jørgensen fra Fyn havde kun sin folkepension og frygtede at miste sit hus. Derfor brugte hun sine sidste sparepenge på en lottokupon. Det gjorde hende mangemillionær. Foto: Asbjørn Sand. Foto: Asbjørn Sand

I juni måned sidste år valgte 76-årige Ruth Jørgensen fra Harndrup på Fyn at forny sin fem-ugers-lottokupon. Først ærgrede hun sig over købet, for hendes økonomi var dårlig, og lottokuponerne havde hun købt for sine sidste sparepenge.

Senere skulle det dog vise sig, at de 500 kroner, som lottokuponerne kostede, var givet godt ud. For fem uger senere rullede 6,2 millioner kr. ind på hendes bankkonto. 76-årige Ruth Jørgensen var blevet lottomillionær.

Selv kalder Ruth Jørgensen sin lottogevinst for »en redning i 11. time«. Efter hendes mands død i 2010 havde hun kun sin folkepension at leve for, og hun frygtede, at huset ville kom på tvangsauktion. Hun havde nemlig ikke råd til en tilstandsrapport, da ægteparrets kapitalpension var gået tabt i familiens møbelforretning under finanskrisen, så huset kunne ikke sættes til salg.

»Jeg var simpelthen fattig. Jeg havde kun min pension og intet andet,« fortæller Ruth Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Selvom hendes råderum var småt, valgte 76-årige Ruth Jørgensen fra Fyn at forny sin fem-ugers-kupon, og det skulle vise sig at blive en god beslutning. Den gjorde hende nemlig lottomillionær. Foto: Asbjørn Sand.

Men da hun overhørte sin søn minde sig selv om, at han skulle huske at købe en lottokupon, valgte hun at prøve lykken og forny den fem-ugers-kupon, som hun og manden havde spillet på, indtil han døde.

»Jeg havde egentlig ikke så mange penge til rådighed, og jeg havde ikke været på ferie i flere år, og så tænkte jeg, nå ja – herre gud – så fornyer jeg de to kuponer. Men jeg ærgrede mig, lige så snart jeg havde gjort det. De penge kunne jeg godt have brugt til noget bedre,« fortæller Ruth Jørgensen

lotto

Nogle uger senere var hun på indkøb i den lokale brugs i Harndrup, hvor et skilt afslørede, at én af brugsens kunder havde vundet i Lotto. Men vedkommende havde stadig ikke meldt sig, og derfor måtte 76-årige Ruth Jørgensen skynde sig hjem for at tjekke sine kuponer.

»Jeg tænkte, at det kunne nærmest ikke være rigtigt, for så heldig kunne man jo ikke være. Men det var det heldigvis,« fortæller Ruth Jørgensen, der straks tog hjem til sin datter og svigersøn for at overbringe nyheden:

»Jeg skulle dele nyheden med nogen, så jeg skyndte mig at køre ud til min datter og svigersøn, som bor 16-18 kilometer herfra, og den tur føltes, som om at den tog flere dage,« fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses Ruth Jørgensen med sin mand, Aage Jørgensen, der døde i 2010. Parret plejede at spille på den samme fem-ugers-kupon, som i sommeren 2015 gjorde Ruth Jørgensen lottomillionær.

Til trods for hendes millionærstatus er 76-årige Ruth Jørgensen dog ikke begyndt at kaste om sig med penge til højre og venstre, forsikrer hun.

»Jeg er født i en tidsalder, hvor man lærer at spare og passe på sine ting. Min mor sagde altid, at hvis du har en krone, skal du kun give de 75 ører ud, og det er sådan noget i den stil, jeg fortsat lever efter,« siger hun.

Dog fråser hun en smule, når hun én gang om ugen tager til frisør og får ordnet sit hår, fortæller hun grinende.

Artiklen fortsætter under billedet.

76-årige Ruth Jørgensen har bl.a. brugt sin lottogevinst på at få installeret jordvarme i sit hus. Foto: Asbjørn Sand.

Siden sommer har hun også udskiftet sin gamle bil med en ny Mitsubishi Space Star. Derudover har hun fået installeret jordvarme i sin bolig, og til foråret vil hun have udskiftet taget på sit hus. Inden længe tager hun desuden på en tiltrængt ferie til Gran Canaria, fortæller hun.

»Jeg har ikke været på ferie i mange år, så det glæder jeg mig meget til,« siger hun.

lotteri

76-årige Ruth Jørgensen har heller ikke beholdt hele gevinsten selv. Udover at hun har foræret én million kroner til begge sine børn, har hendes to børnebørn også fået 500.000 kroner hver.

Siden hun blev lottomillionær, har Ruth Jørgensen også fortsat med at forny sin fem-ugers-kupon på fast basis.

»Nu har jeg jo råd,« konstaterer hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.