Syvårige Mikkel fra Fredericia skal betale en restskat på 2.988 kroner. Hans mor mener, det udelukkende skyldes en fejl hos Skat og nægter at betale. Nu har Skat sendt en rykker.

»Det er simpelthen for meget, det her. Jeg mangler ord,« siger Mikkels mor Annie Ravn til BT.

På trods af at syvårige Mikkel hverken kan læse eller skrive, modtog han i november et brev fra Skat med fem girokort á 597 kroner, svarende til en samlet restskat på knap 3.000 kroner.

»Jeg blev så rasende, da jeg modtog dem, at jeg for længst har smidt dem ud,« siger Annie Ravn.

Mikkel Ravn

Mikkel Ravn

Nu har Mikkel modtaget en rykker på den første rate på 597 kroner og en kærlig påmindelse om, at anden rate også skal betales i denne måned.

Rykkeren er dateret til 4. februar, men Anni Ravn, eller det vil sige hendes syvårige søn Mikkel, har først nu modtaget brevet med posten.

»Jeg nægter simpelthen at betale penge, som min søn ikke skylder. Det er blevet en principsag for mig. Hvis han reelt skyldte Skat penge, ville jeg selvfølgelig betale dem, men de her penge bunder i Skats manglende evne til at udføre deres job,« siger Anni Ravn.

Skat har i flere år haft enorme tekniske problemer med deres inddrivelsessystem, EFI. Det er derfor ikke lykkedes dem på noget tidspunkt siden 2011, hvor Mikkels forældre gik fra hinanden, at inddrive de børnepenge, som faderen ikke en eneste måned har betalt.

Det er ellers Skats ansvar at tvangsinddrive pengene.

I 2014 betalte faderen så 22.000, som kun var omkring halvdelen af, hvad han på det tidspunkt skyldte. Pengene, der skulle have været betalt over flere måneder i løbet af tidligere år, faldt altså i samme skatteår. Derfor mener Skat, at syvårige Mikkel skal beskattes af pengene. De nægter at tilbagefordele beløbet, som Anni Ravn ellers har forespurgt i en klage.

Til BT Kenneth Lund

20MAGskat1-121413.jpg

’Der gives ikke tilladelse til tilbagefordeling’, skriver Skat til Mikkel, som et svar på Anni Ravns klage.

Skat inddriver stadig ikke de månedlige børnepenge, som de burde. I en mail til BT forklarer de, at al inddrivelse er stillet i bero på grund af de tekniske problemer.

Anni Ravns største bekymring går på, at hendes søn dermed vil komme til at skylde endnu flere penge, hvis det lykkes Skat at inddrive børnebidragene på et tidspunkt.

Gert Fruelund Jensen

»Han er jo kommet i klemme i et system, der ikke fungerer. Jeg tør ikke tænke på, hvad han kommer til at skylde, når han bliver ældre,« siger hun og fortsætter:

»Det her er da ikke en måde at starte et barns live på.«

Siden BT tirsdag kunne fortælle historien om Mikkel, er artiklen blevet delt flere hundrede gange på facebook og har i den grad fået danskernes sind i kog. I kommentarsporet raser brugerne mod Skat, og kalder situationen for ’komplet åndssavagt’, ’en joke’, ’tåbeligt’ og ’langt ude’.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.