Efter at Katja Fritz lavede et opslag på Facebook om sin 6-årige datters velgørende handling, har reaktionerne været mange om motivet for opslaget.

Opslaget på facebooksiden 'Fucking Flink' fik hurtigt et hav af kommentarer med på vejen. Mens langt de fleste var positive og fulde af roser til datteren, var der også folk, der gisnede over motivet for at lægge billedet af den stolte datter med burgerposen i hånden op på Facebook, og om handlingen overhovedet var den 6-årige Haileys egen idé.

»Det gør mig glad at læse de mange positive kommentarer om min datters gerning. Jeg kan da godt forstå, at nogle kan tro, at der er bagtanker bag sådan et opslag, men det gør mig ærgerlig. Hvor er folks tro på det gode i mennesker?,« siger Katja Fritz til BT.

Opslaget på Facebook blev lagt op, efter Hailey havde fået 100 kroner til en dukke hun ønskede sig af sin mormor. Men i stedet for at købe dukken i Fætter BR, tog hun fusen på Katja Fritz. Efter en lang strøgtur i København i sidste uge gik datteren ind på McDonalds for at købe en is, men kom i stedet ud med en stor pose fuld af cheeseburgere, som hun ville give til de hjemløse. Moderen og datteren gik derfor rundt og delte ud til stor taknemmelighed fra de hjemløse, der kom hen og gav Hailey hånden som tak.

På billedet ses Hailey stå med en pose fra McDonalds med burgere, mens hun i den anden hånd bærer en pose fra Fætter BR. Det er blandt andet detaljen med BR-posen, som har fået nogen til at mistænke, at Hailey måske allerede havde købt dukken inden burgerindkøbet. Men i følge Katja Fritz er der en fornuftig forklaring:

»BR-posen var en tilfældigt udvalgt pose, vi havde med hjemmefra, og den indeholdt vores jakker. Bagefter hun havde delt burgerne ud, valgte jeg at give hende dukken alligevel, fordi jeg syntes, hun havde fortjent den,« siger Katja Fritz.

Nogle af de negative kommentarer på Facebook gik også på, om det mon var Katja Fritz' idé at give til de hjemløse. Men selvom datteren tit har set hende købe en kaffe eller andre ting til hjemløse, afviser hun, at hun skulle have noget at gøre med datterens handling:

»Det var ikke min idé, men helt hendes egen. Jeg kunne ikke finde på at påvirke hende til ikke at købe den dukke, hun så meget ønskede sig, for at give til de hjemløse. Hvis folk vil tro, at det er min idé, må det være deres eget problem. Jeg er bare glad og stolt over min datter,« siger Katja Fritz.