Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kåd leg og manglende omtanke hos fire lokale brandmænd var i weekenden få øjeblikke fra at koste en blot 5-årig norsk turist livet. Brandmændene er meget kede af det. Det skriver B.T. torsdag.

Brandfolkene deltog lørdag i en traditionsrig havnefest i ferieparadiset Bønnerup Strand på Djurslands nordkyst. Her besluttede de sig af ukendte årsager til at åbne for en brandbils sprøjte og lægge et tæt lag skum ud i en hoppeborg, hvor adskillige børn befandt sig. I starten vakte skumfesten jubel, men da brandfolkene åbnede for dyserne anden gang, forvandlede de frydefulde hvin sig til gråd og fortvivlelse.

- Lige pludselig lå der en halv meter skum, og alt var glat som sæbe, så alle skøjtede rundt og faldt, så de kom ned under skummet. Selv børn på 10-12 begyndte at græde og kalde på deres mor, fordi de hverken kunne se noget eller komme ud, fortæller Annette Kjeldsen, hvis eget barn befandt sig i lige uden for hoppeborgen, da problemerne opstod.

Med en ubehagelig mavefornemmelse begyndte hun sammen med en anden kvinde at trække børn ud af hoppeborgen.

Hvad ingen vidste var, at en 5-årig norsk pige lå skjult under det hvide skum, som forhindrede hende i at trække vejret. Pigen blev først opdaget, da Annette Kjeldsen trådte på hende.

- Den anden kvinde var selv faldet i skummet, og da jeg ville hjælpe hende, mærkede jeg noget under foden. Det gik op for mig, at det var et barn, og det var tydeligt, at hun var livløs. Vi måtte slide for at få hende ud, fordi hun var så glat, men folk stod bare og kiggede. Det var først, da jeg begyndte at råbe og skrige, at brandfolkene kom til hjælp, siger Anette Kjeldsen til B.T.

Den fem-årige pige faldt ned på jorden fra kanten af hoppeborgen. Hun trak ikke vejret. Forældrene, der desperat havde ledt efter deres datter i området, så til, mens brandfolkene kæmpede for den 5-åriges liv. Til alt held lykkedes det at genoplive hende, hvorefter hun blev transporteret på sygehuset i en ambulance.

- Det var ufattelig tæt på, at gå helt galt. Hvis jeg ikke havde trådt på hende, havde hun formodentlig været død, fordi nogle brandmænd ville lave lidt sjov. Jeg synes ikke, de skal hænges ud, for det var ikke i ond mening, men jeg håber det her betyder, at brandmænd over hele landet vil tænke sig bedre om i fremtiden, siger Anette Kjeldsen.

Brandvæsnet: Vi har nogle triste brandmænd

- Det er ikke Grenaa brandstation som er ansvarlige for dette uheld, fortæller den ansvarshavende indsatsleder Jan Recke, som er chef fra Grenaa brandstation indtil hans chef Laif Bang vender hjem fra ferie mandag.

- Vi lånte en brandbil ud til Fjellerup Brandstation, så de kunne sprøjte med skum på en mark. Da de kom ud og så at der ikke var en mark med græs, vurderede de, at hvis de sprøjtede skum på asfalten, ville børn komme til skade. De ville ikke skuffe børnene, men det er meget uheldigt at sprøjte skum i hoppeborgen i stedet, fortæller Jan Recke.

Brandvæsnet bruger gerne byfester og lignende til at promovere brandmandsjobbet, så derfor er det ganske normal procedure at frivillige brandmænd -i dette tilfælde frivillige i Fjellerup - låner en brandbil og kører ud for at gøre ungerne glade.

- Jeg har nogle meget triste brandmænd nu. De er rigtig kede af uheldet og alle ved, at det er helt slut med at sprøjte skum i hoppeborgene, forklarer indsatsleder Jan Recke.

Andre læser også