Svend er 49 år og 'sugardaddy'. Han betaler piger ned til 18 år for at gå i seng med ham. Pigerne er ofte på stoffer, på lykkepiller eller har psykiske problemer. Alligevel afviser Svend, at han udnytter dem.

Kontakten starter typisk på internettet. En 'forhandling', som Svend kalder det. Man bliver enige om, hvilken slags sex man er til, og hvor meget det skal koste. Svend plejer at betale 1.500 kr. pr. gang. Den første gang lidt mere.

I et halvt år har 49-årige Svend fra Jylland aktivt praktiseret det kontroversielle fænomen 'sugardating', hvor han har dyrket sex med piger mellem 18 og 24 år mod betaling. Sugardating går ud på, at den ene part, en sugarbabe, tilbyder sit selskab og - som oftest - seksuelle ydelser, mod at den anden part, en sugardaddy, giver en belønning i form af gaver eller pengebeløb.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER

- Jeg gør det for spændingen. Der er virkelig mange mænd om buddet, så jeg synes, det er lidt imponerende, at jeg er blevet udtaget, fortæller den 49-årige jyde, der praktiserer sugardating i dyb hemmelighed for både familie og venner. Og for sin partner.

Sugardating hører under kategorien gråzoneprostitution og er ikke et nyt fænomen, men efter flere danske hjemmesider har set dagens lys, er sugardating vokset eksplosivt herhjemme. Det er på en af disse danske sider, Svend har mødt de i alt fire piger, han på seks måneder har haft seksuelle forhold med.

- Det er ren og skær prostitution, der foregår på de sider. Men i mit hoved køber jeg ikke ydelser fra prostituerede. Jeg har aldrig været hos en professionel prostitueret, siger Svend, der ikke mener, at han udnytter de unge piger.

- Jeg ser sådan på det, at hvis ikke jeg betaler de her piger, så er der nogen andre, der gør det. Jeg har i baghovedet, at jeg måske kan hjælpe dem. De fleste har psykiske problemer, er på lykkepiller eller på stoffer.

Hvordan kan du forsvare at købe sex af unge svage piger?

- Jeg føler, at jeg hjælper dem fra at skulle ligge med 20 forskellige mænd, for det er alternativet. Det lyder mærkeligt, men det er måske bedre for de her piger at have en fast, som de kan føle sig trygge ved. De skal bruge penge hele tiden, så det er en desperat jagt for dem, siger han.

BT har tidligere fortalt historierne om to unge kvinder, der hver især har tjent styrtende som sugarbabes. 23-årige Sara dyrker fortsat sugardating, som tilfører 'spænding' til hendes hverdag. 24-årige Pia har derimod hver en krone af de 80.000, hun har tjent.

49-årige Svend har brugt 20.000-30.000 kroner på at købe seksuelle ydelser af sine sugarbabes. Han 'sparer på nogle andre ting' for at få råd. Nu overvejer han dog at slette sin profil og stoppe som sugardaddy. Ikke fordi han fastholder unge kvinder i gråzoneprostitution. Han frygter at få kønssygdomme.

- Mange af pigerne har flere sugardaddys og i øvrigt også sexpartnere på deres egen alder. Jeg har det dårligt med at være en blandt mange. Det er kun nogle enkelte derinde, der forlanger at bruge beskyttelse, så man kan være rigtig uheldig og få nogle rigtig grimme kønssygdomme.

Beskytter du dig selv?

- Jeg er lige så dum som dem, så der har jeg hopper på uden noget. Svend er et opdigtet navn. Redaktionen kender mandens identitet.