Flere unge kvinder oplever at blive syge, efter de har fået HPV-Vaccinen, som beskytter mod livmoderhalskræft.

Over 400.000 danske piger har indtil nu fået HPV-vaccinen for at undgå at få livmoderhalskræft. Men samtidig oplever flere, at de har fået alvorlige bivirkninger på grund af vaccinen.

Kronisk hovedpine, mavesmerter, voldsom svimmelhed, hukommelsesproblemer eller føleforstyrrelser. Det er blot nogle af de alvorlige bivirkninger, som foreningen Vaccinationsforum er bekendt med, og som fremgår af Sundhedsstyrelsens notat ’Nyt om bivirkninger’ fra juni i år. 468 har indberettet bivirkninger, hvoraf 53 er alvorlige. Derfor er det på tide, at de ’bliver taget alvorligt af myndighederne’, mener formanden for Vaccinationsforum, Else Jensen.

- Jeg er efterhånden så alarmeret over bivirkninger fra HPV-vaccinen - både i Danmark og internationalt - at jeg synes, det er på tide, at vi hejser det røde flag. Pigerne har hele tiden fået at vide, at der ikke ville være nogen alvorlige bivirkninger. Samfundet har svigtet, siger Else Jensen fra Vaccinationsforum, der er en privat forening, der udbreder viden om vaccinationer og støtte til vaccineskadede.

Alene i år er hun blevet kontaktet af seks forskellige piger, som uafhængigt af hinanden har oplevet invaliderende bivirkninger som f.eks. nedsat bevægelighed, sensibilitetsforandringer og besvimelser. Else Jensen er ikke den eneste, som slår bivirknings-alarm mod vaccinen. En vaccine, som 372.678 piger i alderen 12 til 26 år ifølge Statens Serum Institut allerede har fået deres første stik med (man får tre i alt, red.). Og som yderligere 50.000 ’ældre’ kvinder vurderes at have modtaget. I alt 422.678 kvinder.

LÆS MERE I BT SØNDAG
- Vaccinationer standset i Japan
- Tre unge danske kvinder: Så hurtig blev de syge
- To piger har allerede fået millionerstatninger
- Overlæge: 'Vaccinen er sikker'