Fagforeningen 3F har med stort held fået spredt nyhedshistorien om den 43-årig skraldemand Martin Roesen, der allerede er nedslidt - og som vil blive hårdt ramt af den borgerlige regerings planer om at fjerne efterlønnen.

Under overskriften "Skraldemand på 43: Min krop er slidt ned" har i hvert fald 39 - fortrinsvis netmedier - de seneste to døgn videregivet historie om Roesen og hans snarlige nedslidning.

Men nu viser det sig, at Martin Roesen mest af alt er optaget af fagligt arbejde - han arbejder kun to dage om ugen, nemlig tirsdag og torsdag, som skraldemand. De øvige tre dage passer han sit faglige arbejde i - 3F, skriver B.T. tirsdag.

- Det er korrekt, at jeg de sidste fire år blot har kørt som skraldemand to dage om ugen. Resten af tiden er jeg tillidsmand. Og hvis jeg er så heldig, at forsætte som tillidsmand, så kan jeg nok holde til at arbejde til jeg bliver 60. Men jeg kan stadigvæk slet ikke holde til at arbejde til jeg bliver 67 eller 70. Det kan min krop slet ikke klare, fortæller Martin Roesen til B.T.

Historien blev spredt landet over, da en journalist fra nyhedsbureauet Ritzau, der leverer nyheder til danske medier, kontaktede 3F og bad om at få en såkaldt "case", altså en person, der ville blive ramt af regeringens efterlønsplaner.

3F fandt derefter skraldemand Martin Roesen og bad ham lade sig interviewe.

Men af Ritzaus historie, der er gengivet overalt på nettet, fremgår det ingen steder, at Martin Roesen kun arbejder to dage om ugen.

Heri hedder det blot om regeringens planer: 'Det vil betyde, at jeg enten må fortsætte som skraldemand og knække ryggen på et tidspunkt, så jeg ikke kan arbejde mere, eller også må jeg finde et andet arbejde,' sagde skraldemanden til Ritzau.

Martin Roesen understreger, at han allerde - trods kun to ugentlige arbejdsdage - har slidskader, men 3F oplyser, at fagforeningen nok vil finde en anden skraldemand næste gang.

- Det er ganske almindelig fremgangsmåde at gøre sådan her, når en journalist ringer. Men en anden gang vil vi være mere omhyggelige med at sørge for at tjekke personerne. Vi kan sagtens finde én, der er nedslidt og arbejder fuld tid, siger Lis Hylander, pressechef i 3F