Lige nu arbejder vi på højtryk i lokalafdelingerne for at finde enten jobåbninger, akutjob eller uddannelsestilbud til folk, så de ikke mister forsørgelse 1. januar, siger Poul Erik Skov Christensen.
Lige nu arbejder vi på højtryk i lokalafdelingerne for at finde enten jobåbninger, akutjob eller uddannelsestilbud til folk, så de ikke mister forsørgelse 1. januar, siger Poul Erik Skov Christensen. Foto: Torkil Adsersen

Selv om der i dag reelt kun er 36 akutjob at vælge imellem for de flere 12.000 medlemmer af fagforeningen 3F, som 1. januar mister retten til dagpenge, er deres forbundsformand forhåbningsfuld.

Det er netop ansatte, der er organiseret indenfor fagforeningen 3F's område, som udgør den største gruppe af ledige, der får brug for et akutjob fra 1. januar.

12.585 langtidsledige kokke, tjenere, gartnere, stilladsarbejdere, buschauffører, murere, postarbejdere, rengøringsassistenter m.fl står til at miste dagpengeretten 1. januar og foreløbig er der kun 36 akutjob, de kan komme i betragtning til, skriver Ekstra Bladet torsdag.

Forbundsformand i 3F, Poul Erik Skov Christensen har dog ikke opgivet håbet om, at der vil blive oprettet flere tusinde akutjob til hans medlemmer i løbet af de sidste 40 dage før 1. januar.

- Arbejdsgiverne har travlt, de har meget travlt. men jeg havde ikke i min levende fantasi forestillet mig, at der ville gå en uge og så ville der være opslået 12.500 akutjob. Det ville være en lille spule overgearet at tro, at det ville vælte ind med akutjob de første uger, siger Poul Erik Skov Christensen.

- Jeg har en stærk tro på, at arbejdsgiverne vil gøre alt, hvad de kan for at leve op til de, deres arbejdsgiverorganisationer har lovet. Jeg kan ikke forestille mig, at de ikke vil leve op til det. Men ting tager tid.

Poul Erik Skov Christensen begrunder sit håb med, at arbejdsgiverorganisationerne bakkede op om den tidligere regerings forringelse af dagpengesystemet, og derfor er han sikker på, at de også føler sig forpligtede til at bakke op om den nuværende aftale med regeringen.

- Vi møder arbejdsgiverne hver dag i øjeblikket, og forsømmer ikke at snakke med dem om problemstillingen. Men det er klart, at de efterhånden skal være meget hurtige, siger Poul Erik Skov Christensen.

- Lige nu arbejder vi på højtryk i lokalafdelingerne for at finde enten jobåbninger, akutjob eller uddannelsestilbud til folk, så de ikke mister forsørgelse 1. januar.

Hvad nu hvis det ikke lykkes?

- Ja, så har vi en ny politisk situation, som jeg vil tage stilling til på det tidspunkt.

- Lige nu er vi også udfordrede af, at det er meget forskelligt, hvad man gør med stillingsopslag i de enkelte brancher. Jeg hørte om en murermester, som er vant til at ansætte dem, der selv kommer forbi og henvender sig til ham. Det havde han ikke tænkt sig at ændre på.

- Der har jeg en forventning om, at arbejdsgiverorganisationerne får informeret ud til alle, så vi får overblik over både akutjob og andre jobåbninger, siger Poul Erik Skov Christensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.