Helle Filsø Madsen er alvorligt syg. Så syg at den 39-årige mor skal være på et hjem, for at modtage pleje. Men nu har et flertal i Social- og sundhedsudvalget slået fast, at Helle Filsø Madsen skal på plejehjem mod sin vilje.

Sagen omhandler en plejebolig til Helle Filsø Madsen, som hun er blevet tildelt i mod sin vilje. Århus Stiftidende skriver at sagen netop blevet drøftet i Social- og sundhedsudvalget. Den 39-årige mor fra Ringkøbing der er ramt af den dødelige sygdom Huntington chorea, som er sygdom i hjernen, og skaber ufrivillige bevægelser, hukommelsesvækkelse og psykiske symptomer, skal flytte ind på pleje afsnittet for demente på Spjald Plejehjem.

Men det har langt fra været tilfredsstillende for Helle Filsø Madsen og hendes familie. De har nemlig ønsket, at hun får plads på et specialbosted i Herning, hvor der er jævnaldrende medpatienter.

Det er dog blevet afslået af Ringkøbing-Skjern Kommune, efter at sagen er blevet bragt op af Social- og Sundhedsudvalget.

'Social- og Sundhedsudvalget holder fast i linje ved tildeling af plejebolig. Social- og Sundhedsudvalget drøftede på et udvalgsmøde onsdag d. 26. april en personsag. Drøftelsen giver anledning til at fastholde den linje, der tidligere er anvendt i forbindelse med tildeling af plejeboliger. På mødet fik udvalget en grundig orientering om personsagen, og med baggrund i den politiske drøftelse valgte et flertal at holde fast i beslutningen i den konkrete sag. Dermed holder udvalget fast i, at der ud fra en konkret, individuel vurdering fastsættes et passende tilbud i forhold til den enkelte persons behov.' skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Boligen, som familien ønskede at Helle Filsø Madsen skulle bo i, koster 250 kroner mere i døgnet, end pladsen i Spjald koster. Kommunen har dog alligevel tildelt hende en anden bolig, fordi den passer i forhold til behovet. Det får mange lokale politikere op ad stolen.

'Når jeg læser ovenstående pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune så bliver jeg faktisk lidt harm. Det er en løsning, der som ikke tager menneskelige hensyn, men udelukkende er baseret på "godt nok" og økonomi. Det kan vi ikke være bekendt, og signalet er fremover, at du skal vælge dine sygdomme med omhu!!!!' skriver Peder Sørensen der er byrådsmedlem for Alternativet på sin Facebook.

Jakob Hildebrandt Hansen, der er kandidat for Liberal Alliance, skriver også på sin Facebook.

'Tillykke til social- og sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern kommune. I har nu officielt stemt fagligheden ud, og slået fast at I, åbenbart, ved bedre end familie og uddannet personale. Sager som disse får mig til at græmmes. Det er 250 kr. om dagen, 250 kr. for at Helle får et fortsat værdigt liv, med den hjælp og faglighed hun har brug for. Det ser man bort fra, og sætter hende nu på plejehjem hvor sammensætningen er håbløs, og hun kommer til at leve sine sidste dage med folk der langt fra matcher hende selv. Ikke nok med man fjerner fagligheden fuldstændig, man fjerner altså også et socialt aspekt. Parti eller ej, jeg ville personligt aldrig have stemt for dette. Jeg er virkelig rystet og forfærdet.'