Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selvom det er knap tre år siden, at 25-øren blev afskaffet, så mangler der stadig at blive afleveret et enormt antal af de små kobbermønter. Nu er fristen for at få ombyttet dem til gangbare kontanter kun ti dage fra at udløbe.

Den 1. oktober lukker de danske banker, sparekasser og Nationalbanken nemlig for muligheden for at veksle den udgåede mønt. Nok er 25 øre ikke mange penge i dagens Danmark, men det er kobbermønter for et enormt beløb, der stadig mangler at blive vekslet.

- Da vi sidst gjorde det op, det var i sommer, var der cirka 344 millioner kobber 25-ører, der ikke var returneret, siger Niels Bartholdy, kontorchef i Nationalbanken til Fyens.dk.

De mange mønter har altså en værdi på 86 millioner kroner, der risikerer at gå tabt, hvis ikke de finder vej til banken inden for de næste ti dage. Samlet set er der omkring 1.025 tons 25-ører, der ligger gemt eller glemt rundt omkring i Danmark.

Detaljerne


Trods den enorme værdi, så forventer Nationalbanken ikke, at der kommer en regulær slutspurt, hvor folk skal af med deres 25-ører. Folk kan få vekslet både den seneste udgave af mønten og den gamle, der er blank og har et hul i midten, skriver Fyens.dk.

Nationalbanken oplyser, at når det både gælder den nye og gamle udgave af 25-øren, så mangler der at blive afleveret 600 millioner mønter til en værdi på 150 millioner kroner.

Andre læser også