Slut med regn og rusk og goddag til sommervejr og temperaturer op til 27 grader. Mandag og tirsdag ser rigtig fine ud, men allerede søndag begynder sommeren at trænge sig på.

- Det bliver helt anderledes, end det vi har haft den seneste tid, siger meteorolog ved Tv2´s vejrcenter, Anders Brandt.  

-25-27 grader og en let vind, det ser rigtig godt ud, men selvfølgelig skal man altid huske, at prognoserne så mange dage frem i tiden er forbundet med en vis usikkerhed, forklarer Anders Brandt 

LÆS OGSÅ: Våd Roskilde Festival i vente

Det markante vejrskift bliver orkestreret af et højtryk, der fra weekenden begynder at etablere sig øst for Danmark. Herfra vil det pumpe varm luft op mod Danmark fra syd.

- Den varme luft vil i hvert fald blæse frem til os både mandag og tirsdag, men onsdag vil der muligvis komme regn og lidt mere ustabil luft ind fra vest, siger Anders Brandt.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver Sankthans-vejret

Selvom det umiddelbart kun ser ud til, at vi når over 25 grader mandag og tirsdag, så tyder meget på, at vi er færdige med den kølige ustabile luft i denne omgang. For på den anden side af onsdag, ser det nemlig igen ud til at blive mere sommerligt.

- Kigger vi endnu længere frem end onsdag, går tendensen mod mere sommerligt vejr. Så langt vi kan se frem, ser det ud til, at vi er færdige med det kølige sommervejr, siger Anders Brandt.