Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En kvart million husstande ville skifte TV-udbyder, hvis de kunne få lov, viser en ny rapport.

En kvart million ud af Danmarks knap 2,6 millioner husstande ville skifte TV-udbyder, hvis de ikke var tvunget til at være med i en kollektiv TV-aftale via en boligforening. Det viser en rapport, revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte har lavet for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I rapporten konkluderes, at frit TV-valg vil gøre det dyrere at se fjernsyn, og derfor har boligminister Carsten Hansen (S) ingen intentioner om at ændre lovgivningen, skriver avisen.

I dag er TDC-ejede Yousee den absolut dominerende TV-distributør med 74 procent af de bundne aftaler.

Rapporten giver de første helt håndfaste indikationer af, hvordan danskerne ville agere i et mere frit TV-marked. Og det får nogle af aktørerne til at kræve en lovændring, så danskerne frit kan vælge udbyder.

»Der er ingen grund til at beskytte den store markedsleder. Vi er parat til at gå i krig på det her, og nu er det dokumenterbart, at der er et stort problem. 250.000 husstande vil flytte til noget andet,« siger administrerende direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer TV til Morgenavisen Jyllands-Posten.

I Konkurrencestyrelsen, der i flere år har efterlyst mere konkurrence blandt TV-udbyderne, er kontorchef Søren Bo Rasmussen fuld af forundring over, hvordan Deloitte er nået frem til konklusionen om, at det bliver dyrere at se fjernsyn med frit valg på markedet:

»Man overser de dynamiske effekter. De 250.000 ville utvivlsomt få det billigere, men hvis de andre 400.000 også fik mulighed for at vælge Boxer, Waoo eller IP TV, så tror jeg ikke, at Yousee ville opretholde det samme prisniveau«.

Boligminister Carsten Hansen forsvarer rapportens konklusioner.

»Deloitte viser tydeligt, at det bliver væsentligt dyrere og dårligere med frit valg. Derfor ser jeg ingen grund til at afskaffe den lov. Jeg tror, man skal tage udsagn om at skifte med et vist gran salt. Det er ikke sikkert, at man kender de økonomiske konsekvenser ved at skifte,« siger Carsten Hansen til avisen.

Yousees vicedirektør, Freddie Fjeldsted, hævder, at det i sidste ende er »et spørgsmål om, hvorvidt beboerdemokratiet skal bestå eller ej«.

Andre læser også