arkivfoto
arkivfoto Foto: ERNST VAN NORDE

Under en nylig aktion hos syddanske mekanikere afslørede SKAT uregistrerede autoværksteder, sort arbejdskraft og en enkelt smugbar.

- Jeg arbejder her ikke, jeg laver bare mine egne biler.

Det er svaret, som SKAT flere gange er blevet mødt med de seneste to uger, hvor de sammen med kommunerne har været på 75 uanmeldte besøg på mindre autoværksteder i Syddanmark.

Aktionen har givet uventet fangst: 13 autoværksteder, som ikke er registreret hos SKAT, 25 personer, der arbejdede sort og var på enten kontanthjælp eller dagpenge samtidig, og et enkelt værksted indrettet som kro med barstole, dartskive og tyske øl i rammevis.

- Det mest uventede var smugkroen i Vejle, for vi havde regnet med, at vi kom ud på et ganske almindeligt autoværksted. Og så er det overraskende, at så mange snyder ved eksempelvis at modtage understøttelse og stadig drive virksomhed, siger chefkonsulent ved SKAT Syddanmark Jette H. Jacobsen.

Også antallet af biler til reparation, som er »egne eller familiens« overrasker.

- Er det rigtigt, er der godt nok nogle, der har mange biler. Vi besøgte nogle, der havde op mod 10 biler stående, siger Jette H. Jacobsen og forklarer, hvordan SKAT opdager uregistrerede værksteder:

- Enten ved vi, at der er et garageanlæg, vi skal se nærmere på, eller også har vi fået en anmeldelse om, at der måske foregår noget. Og så har vi ofte gjort det, at vi har taget ud, når det er mørkt, og har der været lys, er vi gået ind for at hilse på, siger chefkonsulenten.

Selv om langt de fleste, som SKAT og kommunerne har besøgt, har styr på deres skatteoplysninger- og indberetning, skal 21 autoværksteder kontrolleres nærmere.

- Vi skal se på regnskaber fra andre år, vi vil kræve bilag, og så kommer vi på kontrol igen, siger Jette H. Jacobsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.