Fem dybt koncentrerede piger sidder på en række foran hver deres computer. Blikket er stift rettet mod skærmen, og kun hånden bevæger sig for at håndtere våbnet: musen. Nogle af dem taler i et headset imens.

»Yes!,« lyder det højlydt fra en ung kvinde, der netop har skudt en modstander med et maskingevær i skydespillet Counter-Strike.

Publikum klapper.

Verdens største turnering for kvindelige e-sportsudøvere er i fuld gang i Øksnehallen i København.

Kvindehold fra hele 30 forskellige lande deltager i begivenheden, der er en del af Copenhagen Games 2017.

Her dyster professionelle, semi-professionelle og amatør-gamere om en samlet præmiesum på 500.000 kroner.

En af deltagerne er 23-årige Vicky Dose fra Køge, der spiller på holdet eSport Engine.

»Jeg har spillet i fire og et halvt år. Min bror har altid haft en computer, og jeg synes, at det var spændende. Jeg begyndte at spille sammen med nogle veninder, og så var jeg den eneste, der hang ved,« siger Vicky Dose, der deltager i Copenhagen Games for anden gang.

»Det bliver kun større og større. Sidste år var vi 18 hold, og i år er vi 28 - og de flyver ind fra hele verden. Det er super fedt, at folk tager hele vejen fra Kina til lille Danmark.«

Hun forklarer, at det sociale i gaming-verdenen er lige så vigtigt for hende som det sportslige:

»Jeg elsker det. Det er bare stemningen. Du kan gå rundt uden make-up og ligne et lig, uden at der er nogen, der dømmer dig. Det er meget socialt, og når vi er færdige med at spille, drikker vi nogle øl sammen.«

Drømmen er at nå helt til tops inden for Counter-Strike-verdenen:

»Jeg vil gerne være verdens bedste,« lyder det fra Vicky Dose med et smil, inden hun gør sig klar til kvartfinale sammen med resten af teamet.

En sportsverden i vækst

Inden for de seneste år har e-sport vokset sig til en anerkendt sportsgren med omsætning i milliardklassen. Ved turneringer verden over konkurrerer spillerne om store præmiesummer i skyde-, strategi-l og fodboldspil. Blandt andet har de danske verdensmestre i skydespillet Counter-Strike: Global Offensive - holdet Astralis - vundet 3,5 millioner kroner i én turnering.

Zahid Butt, der er blandt arrangørerne af Copenhagen Games, forklarer, at e-sport - både som sportsgren og forretningsverden - er i kraftig vækst.

»I Asien har e-sport været en integreret del af samfundet i mange år, og der er masser af mennesker, der lever af det - ikke bare spillere, men også pr-virksomheder, managers og medier. Vi har været bagefter, men nu er bølgen kommet til Danmark. Vi har en enorm talentmasse i spillerne og mange ildsjæle, der gerne vil lave turneringer og events,« siger Zahid Butt.

Han tilføjer, at flere store investorer har skudt penge i e-sport - bl.a. den danske IT-millionær, Tommy Ahlers, der har investereret flere millioner kroner i holdet Astralis. Derudover har fodboldklubben FCK samt forretningsmanden Lars Seier Christensen investeret i gaming-hold.

»Der er et kæmpe potentiale for e-sport i Danmark, og der er allerede ca. 600.000, der dyrker det i dag. Jeg tror, at det kan blive større end fodbold,« siger Zahid Butt.

Selv om den digitale sportsverden primært er domineret af mandlige spillere, så er der flere og flere kvinder, der får interesse for e-sport, tilføjer han.

Og det er langt mere end blot en hobby for de fleste.

»De er eddermaneme seriøse omkring det. Der sidder hold fra Kina, Australien og USA, og det koster altså mindst 100.000 kroner for dem at tage til Danmark. Så gør man det ikke bare for sjov. Målet er at leve af det,« siger Zahid Butt.