Endnu en dansk soldat har mistet livet i kampen mod Taliban i Afghanistan. Dermed har Danmark mistet 28 soldater i landet.

Fredag lige over middag lokal tid blev en dansk soldat ramt af et skud og dræbt. Det skriver Forsvarskommandoen på sin hjemmeside.

Soldaten blev ramt af skud, da han var på fodpatrulje med sin enhed i området omkring Gereshk-by i den såkaldte Green Zone.

Hans kammerater ydede førstehjælp på stedet, og der blev tilkaldt en helikopter, der fløj ham til Felthospitalet i Camp Bastion. Men trods indsatsen fra hans kammerater og redningsfolkene i helikopteren, blev han erklæret død af lægerne ved ankomsten til felthospitalet.

Den dræbte soldat blev 23 år og kom fra det Mekaniserede Infanterikompagni i Den Kongelige Livgarde. Hans navn bliver tilbageholdt, indtil de pårørende har givet tilladelse til at det bliver offentliggjort.

LÆS OGSÅ: Søren gade: Et smerteligt tab

28 danskere dræbt i Afghanistan
Ifølge Oberst Henrik Sommer, der er chef for den Operative Division i Hærens Operative Kommando, indgik den dræbte soldat i en deling som forsøger at skabe gode relationer til befolkningen i øvre Gereshk. Ved at hjælpe befolkningen med at bygge broer, vandingskanaler og skoler forsøger soldaterne at vinde de lokale over på deres side og på den måde få oplysninger om, hvor Taliban befinder sig. 

Patruljerne er ikke uden risiko for de danske soldater, der hyppigt bliver beskudt af talibansoldater, der for det meste er klædt som civile afghanere.

- Det sker ugentligt og nogle gange dagligt. Det kan være alt fra deciderede ildkampe til nogen, der kører forbi på en knallert og affyrer et skud, siger Henrik Sommer.

Sidste gang en dansk soldat blev dræbt skete det også ved skud. Den dræbte soldat er den 28. soldat, Danmark har mistet under krigen i Afghanistan. I alt 22 har mistede livet som følge af kamphandlinger. Herudover har fire har mistet livet ved ulykker, en har begået selvmord og en er død af hjertestop under en løbetur.