Kim Larsen blev mandag smidt ud af sin erhvervsskole, efter han skrev en Facebook-kommentar.
Kim Larsen blev mandag smidt ud af sin erhvervsskole, efter han skrev en Facebook-kommentar. Foto: Foto: Kim Larsen

Den 22-årige erhvervsskoleelev Kim Larsen fik mandag en chokerende melding: Herningsholm Erhvervsskole, hvor han er tilknyttet i skolepraktik, oplyste den unge mand, at de ikke længere vil have ham tilknyttet deres skole. Årsagen er en spontan kommentar, den 22-årige har skrevet en i støttegruppe på Facebook for en afskediget lærer.

- Jeg blev opfordret til at melde mig ind i facebookgruppen ’ Behold Svend Quvang på HG’ og komme med en kommentar. Jeg skrev så på siden ‘Keep Svend or die’ - som i talemåden. Det er blot en talemåde, og den er ikke henvendt til nogen, siger den 22-årige salgsassistentelev Kim Larsen til BT.  

Herningenseren Kim Larsen er - udover at være blevet smidt ud af sin skolepraktik, som han har været i i to måneder - blevet politianmeldt af skolen, hvilket har ført til en sigtelse for trusler. I værste fald ender han med en plet på sin straffeattest de næste mange år.

montekim1


Hele affæren er dybt frustrerende for den 22-årige, der nu skal ud og lede efter et andet sted at være i skolepraktik, inden han starter på sin elevplads i en dagligvarebutik første juli, hvor han skal færdiggøre sin HG-uddannelse.  

- Jeg synes, det er dybt latterligt. Det er bare en talemåde, og jeg har prøvet at forklare det til både skolen og politiet, siger Kim Larsen.

Hos Herningsholm Erhvervsskole bekræfter uddannelsesdirektøren forløbet og forklarer, at Kim Larsens indlæg i debatten er mere, end hvad skolen vil tolerere fra sine elever.

- Vi kan ikke have elever her, som synes, at man skal komme med trusler af den karakter. Det vil vi simpelthen ikke finde os i, siger Nils Hedegaard til BT.

Udtrykket 'or die' er jo en vending, man ved en Google-søgning kan se, er en ofte brugt vending, som blandt andet amerikanske rappere har brugt til at opfordre til at stemme til valg. Hvorfor har i ikke valgt at gå dialogens vej i stedet for at smide ham ud?

- Det kan godt være, det er en talemåde, men en trussel er en trussel. Vi har en meget klar og tydelig politik på det her område, og det er en nultolerance overfor trusler af elever og lærere, og det ved Kim Larsen udmærket. Vi har derfor valgt at sige, at vi må håndhæve vores nultolerance i den her sag og sige, at Kim Larsen ikke længere kan være elev på vores skole, siger uddannelsesdirektør Nils Hedegaard til BT.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.