En ung, invalid mands udsigt til en karriere i butik udløste 1,3 millioner kroner mindre i erstatning, end han ville have fået, hvis han gik på gymnasiet.

Både landsretten og Højesteret har vurderet, at en 21-årig nu invalideret mand skal have 1,3 millioner kroner mindre i erstatning, fordi han gik på handelsskolen og ikke på gymnasiet. Det skriver Jyllands-Posten.

Da Rasmus Hansen for to år siden blev invalideret ved en trafikulykke, gik han på handelsskolens HG-linje og havde udsigt til at blive butiksansat. Derfor havde han udsigt til en mindre indkomst, end hvis han havde gennemført gymnasiet og fået job bagefter.

»Havde han valgt gymnasiet, ville loven udmåle ham en meget højere erstatning, fordi gymnasieelever kan uddanne sig til mange forskellige ting. Men det kan man altså også, selv om man som ung starter på en handelsskole,« siger advokat Britha Bunk fra ErstatningsAdvokaterne, der har ført sagen for Rasmus Hansen, til Jyllands-Posten.

Men Købstædernes Forsikring har altså fået medhold i, at Rasmus Hansen som handelsskoleelev skal have mindre erstatning end en gymnasieelev.

Det vækker undren hos Venstres restordfører, Karsten Lauritzen (V).

»Det strider mod sund fornuft og virker mærkeligt at tilgodese én gruppe unge frem for en anden. Loven bør laves om,« siger han.

Justitsminister Morten Bødskov (S) henviser til, at det i sidste instans er op til domstolene at skønne den fremtidige indtægt.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER