En 20-årig mand er blevet dræbt af tigre i Københavns zoologiske have, fortæller vagthavende ved Københavns Politi til bt.dk.

Manden blev fundet af dyrepasserne klokken 7.30 onsdag morgen.

- Vi fik en melding tidligt i morges om, at der var en mand i tigerburet. Manden har formentlig kravlet ind i løbet af natten. Da dyrepasserne så, der var en mand derinde, fik de gennet tigrene væk, men da de nåede frem til ham, var han død, siger Københavns Politis talsmand Lars Borg til bt.dk.Ifølge personalet i Zoo var der tre tigre i buret, som det tog lidt tid at få væk fra manden, da den ene tiger ikke var meget for at forlade byttet. Den 20-årige mand var derfor slemt tilredt, da det lykkedes dyrepasserne at få ham ud af buret.

- Han var blevet bidt i låret, lysken, ansigtet og halsen, siger Lars Borg.


Der er tale om en 20-årig udenlandsk mand med opholdstilladelse i Danmark. Manden har undgået at blive opdaget af Zoos vagter i løbet af natten.- Han har været meget målrettet for at komme derind, Nogle taler om selvmord, men det er for tidligt at sige. Vi kan blot konstatere, at han har måtte forcere en vandgrav for at komme frem, siger Lars Borg.

 Det er ikke første gang, at det er lykkedes folk at komme ind i haven i løbet af natten, fortæller Lars Borg.

Zoo regner med at åbne som planlagt klokken 10 i dag.

BT følger sagenDeltag i debatten herunder.