Foto: Claus Fisker / Privatfoto

En af dagens mest omtalte personer er den 17-årige Mohamad Al Jawerheri, der har fortalt, at han blev tvunget til at  opsige sit job hos Bilka i Næstved, efter han havde blandet sig i den debat på Facebook. Nu er han blevet tilbudt et job.

Hvis Mohamad Al Jawerheri siger ja tak, så kommer han til at arbejde for e-cigaretfirmaet xsmoke som 'social media manager'.

bilka

»Det er ikke et fuldtidjob, men et spændende studiejob, hvor vi matcher betingelserne hos Bilka, og han kommer til at lære en masse super spændende ting,« siger medstifter Dannie Hansen til BT og fortsætter:

»Vi har i forvejen folk, der sidder fuldtid og blander sig i den til tider hede debat om e-cigaretter. Vi håber, at Mohamad kan give os lidt kant. Han virker til at være et ungt menneske, der er ret godt inde i, hvordan man får pustet til ilden. Derfor har vi ekstraordinært tilbudt ham at arbejde hjemmefra.«

Bilka, Føtex og Rema 1000 er nu føjet til listeria-liste

Selv har teenageren været i mediernes fokus og stillet op til interviews siden tidlig morgen, og det er grunden til, at virksomheden ikke har kunnet komme i kontakt med ham. Mohamad Al Jawerheri var med sine egne ord 'godt stegt', da BT talte med ham tirsdag aften om jobtilbuddet, som han ikke selv havde set på daværende tidspunkt.

»Jeg er åben over for alt, men lige nu er min prioritet den her Bilka-sag. Det er virkeligt fedt, og jeg sætter stor pris på de folk, som har skrevet og tilbudt mig job. Jeg afviser bestemt ikke noget på forhånd, men skal lige hjem og se på det,« siger han.

Dog indrømmer Mohamad Al Jawerheri, at han ikke ved så meget om e-cigaretter, men udsigten til at arbejde hjemmefra er tiltalende. Teenageren fortæller også, at han har fået et tilbud fra byggemarkedet Bauhaus om et nyt job. Og han har fået mange forskellige beskeder, som han ikke har nået at få læst endnu.

»Jeg har ikke engang selv nået at læse nyhedsartiklerne om mig,« siger han.

»Han skal briefes af erfarne folk«
I den meget lange debat-tråd, som angiveligt var med til at få ham fyret, og som du kan se ved at klikke her, kan teenageren måske fremstå en anelse provokerende, men det mener Dannie Hansen ikke. Han mener derimod bare, at den 17-årige teenager har lidt kant.

bjørn

»Jeg synes ikke, han er provokerende, han har kant. Ikke for at lyde kynisk, men det er nogle gange det, der skal til for at skabe en debat. Det er heller ikke meningen, Mohamad skal brandes som frontfigur. Vi sælger ikke produkter til 17-årige. Men udover at interagere med folk på de sociale medier, så håber vi, at han kan komme med nogle andre input. Men han skal briefes af erfarne folk, for han skal eksempelvis ikke skrive hehe ti gange i træk. Jeg sikker på han er en intelligent ung mand, der kan styre det selv.«

Hos Dansk Supermarked undersøger man nu sagen. Det har pressechef Mads Hvitved Grand tidligere sagt til Ritzau.

»Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvordan hændelsesforløbet har været. Men det er klart, at hvis det måtte forholde sig, som det er beskrevet, så er det ikke i tråd med, hvordan vi normalt gør tingene eller gerne vil gøre tingene i Bilka,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.