Efter nye henvendelser fra borgerne intensiverer Fyns Politi nu jagten på den Volvo, der sidste år blev sat i forbindelse med betonklodsdrabet på en tysk kvinde

Fyns Politi retter nu igen søgelyset mod den mørke Volvo 245 stationcar, der blev efterlyst i forbindelse med betonklodsdrabet på en tysk kvinde i august 2016.

Det sker efter Fyns Politi henover julen har modtaget mere end 170 henvendelser vedrørende stenkast på motorvejen, efter flere bilister natten til 20. december var tæt på at blive ramt af sten fra samme motorvejsbro ved Langesøvej ved Odense V, hvor den tyske families bil blev ramt.

Drabet skete den 21. august sidste år, og samme morgen så et vidne bilen køre i retning mod det sted, hvorfra stenen blev kastet. Ti af henvendelserne drejer sig netop om den efterlyste Volvo.

»Vi har fået ti nye henvendelser på den efterlyste Volvo-model. Det er bl.a. borgere, der kender nogen med den type bil, og som de har den opfattelse, at det kunne være interessant for os. Det er noget af det, vi nu skal have efterforsket,« siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi.

Volvoen har været efterlyst siden september sidste år. Dengang modtog politiet 70 henvendelser, der dog ikke bar frugt, men de vil nu blive holdt op imod de nye oplysninger.

»De første vi går i gang med, drejer sig om konkrete, navngivne personer, men også hvor de her natursten kan være taget fra,« siger Jørgen Andersen.

Flere snus-henvendelser

Fyns Politi har også fået flere henvendelser på den dåse snus, som politiet offentliggjorde billede af 15. december. Det drejer sig om en dåse snustobak af mærket Ink Strong Original, der blev fundet efter stenkast fra motorvejsbroen ved Spedsbjerg 9. september i år, ikke langt fra den bro, hvor den tyske familie blev ramt.

Fyns Politi har tidligere fortalt, at de har dna-spor fra snus-dåsen, som de sætter i forbinder med stenkastene fra motorvejsbroerne.

»Der er kommet et par henvendelser fra borgere, der kender nogle, der bruger den specifikke type snus. Så er det op til os at vurdere, om de er interessante for vores efterforskning,« siger Jørgen Andersen.

Den tætte nærhed mellem gerningstederne gør, at politiet bl.a. arbejder ud fra en teori om, at gerningsmanden til stenkastene er lokalkendt.

»Det er en af teserne, at gerningsmanden har en lokal tilknytning. Det kan dog vise sig, at det ikke holder stik, så vi låser os ikke fast på en bestemt vinkel. Vi efterforsker i flere retninger,« siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen.

Fyns Politi fortalte også i går, at den anonyme borger, der har udlovet en dusør i forbindelse med efterforskningen, har forlænget sin aftale med politiet. Politiet vil dog ikke afsløre dusørens størrelse, kun at den er ’betydelig’.