Fie Laursens er efter, at hun er stået frem med sin mobbehistorie, blandt andet blevet model for Miinto.dk
Fie Laursens er efter, at hun er stået frem med sin mobbehistorie, blandt andet blevet model for Miinto.dk

Den 16-årige Fie Laursen, der gentagne gange har stået frem på tv som mobbeoffer, bliver nu udsat for en ny form for mobning. På Facebook er der blevet lavet flere hadesider om teenageren.

'For alle os som hader Fie Laursen'.

Sådan lyder navnet på en hadegruppe, som ukendte personer har oprettet på Facebook for at mobbe 16-årige Fie Laursen yderligere.

Fie Laursen er blevet landskendt i Danmark, efter at hun gentagne gange er stået frem på tv for at fortælle om sit liv som mobbeoffer. Den 16-årige pige er blevet mobbet, siden hun gik i 6. klasse. Mobningen har hele tiden primært foregået via internettet, men hvor det i starten var folk, som Fie Laursen kendte, der mobbede, så bliver hun nu også mobbet af helt fremmede. Og denne gang bliver Fie Laursen mobbet, fordi hun har valgt at stå frem.

Fie

- Jeg har så ondt af jer mennesker, der synes, det er synd for hende. Den eneste grund til, at i har ondt af hende, er fordi hun sidder og tuder!, skriver facebookbrugeren Line Lund, efter at Fie Laursen mandag atter stod frem på tv.

Fie Laursen blev interviewet vedrørende sagen om den 15-årige canadiske Amanda Todd, der  valgte at tage sit eget liv efter at være blevet udsat for hård mobning. Kort inden sin død udsendte hun en video, hvor hun seddel for seddel beskrev, hvor frygteligt hun havde det.

Danske Fie Laursen har også lavet flere lignende videoer, som hun har lagt på nettet. Den ene kalder hun 'Min historie', og der skriver hun blandt andet på en seddel, at hun blev kaldt navne som :'Bumsefjæs, luder, taber og so'.

Amanda Todd

Hun fortæller, at hun havde det svært i skolen, og da hun ville gå sammen med de smarte piger, endte hun selv med at mobbe andre. Det fortrød hun dog og endte i stedet selv som mobbeoffer igen.

- Nettet reddede mit liv, skriver Fie Laursen på en af de andre sedler. Da hun lagde sine videoer ud, oplevede hun nemlig at få masser af støtte.

- Jeg oplevede, at der var mange der havde oplevet det samme, skriver hun og viser endnu en seddel:

- Til jer mobbere. Stop imens i kan.

Du kan se hele Fie Laursens video her

Den opfordring er dog vist ikke trængt igennem hos alle. Foruden den førnævnte hadegruppe, eksisterer også en anden hadegruppe med det næsten identiske navn: 'For alle os der hader Fie Laursen'. Tilsammen har de to grupper fået mere end 200 tilkendegivelser fra folk, der synes godt om grupperne.

Mobning - modelfoto

Og det forarger flere facebook-brugere.

- Det er så dybt idiotisk og latterligt at oprette sådan en side her. Sidder og ryster på hovedet af jer teenagere, der opfører jer sådan her - selvom I har den holdning, at Fie ikke er oprigtig osv. giver det jer ikke ret til ligefrem at lave en side om, hvor meget I hader hende, skriver Christina Petersen, og Simone Hansen er enig.

- Det er fuldstændig respektløs at hate på hende på den måde!!, skriver hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.