Fra 16-årige Mathias Baadsgaard-Lund fik de første symptomer på meningitis, til hans liv ikke stod til at redde, gik der blot 24 timer.

Nu kan DR afsløre, at mens hospitalet holdt igen med at give den livsnødvendige antibiotika til den unge dreng, tilbød man det til personalet.

Den beslutning møder stor forundring hos forældrene til Mathias.

»Personalet fik antibiotika. Mathias fik ikke noget. Hvad er det for noget? Det er jo grotesk,« siger faderen Niels Boje Lund til DR.

Det var midt om natten den 4. januar sidste år, at Mathias' mor - Trine Baadsgaard - vågnede ved, at sønnen havde feber og kastede op. På hans hænder var røde pletter begyndt at dukke op.

Bekymret søgte Trine på nettet for at finde ud af, hvad pletterne kunne skyldes, og hurtigt fandt hun ud af, at de kunne skyldes den frygtede sygdom meningitis, der også bliver kaldt meningokoksygdom. Den kan vise sig som blodforgiftning og hjernehindebetændelse, der skyldes bakterierne meningokokker.

I løbet af få timer kan sygdommen udvikle sig livsfarligt. Så hurtigt som muligt skal man derfor behandles med antibiotika for at slå bakterierne ned.

Det skete bare ikke for Mathias.

Hverken lægen i ambulancen eller lægerne på Herlev Hospital mente ifølge DR, at der var tale om meningitis.

Først fem timer efter moderens opkald til 112 fik Mathias antibiotika - efter han ellers var blevet udskrevet fra hospitalet og senere kaldt tilbage igen, da en blodprøve for vist, at der er nogle forhøjede bakterietal.

Men på det tidspunkt var det for sent. Samme dag døde den 16-årige dreng.

Styrelsen for Patientsikkerhed har efterfølgende kritiseret børne- og ungeafdelingen på Herlev Hospital for de fejl, de begik i behandlingen af teenagedrengen.

Nu viser det sig, at personalet, der havde været i kontakt med Mathias, kort efter hans død alle blev tilbudt antibiotika til at forebygge meningitis, skriver DR.

Og det forklarer tilsynschef i Styrelsen for Patientsikkerhed - Anette Petri - er i strid med retningslinjerne, da personalet i de situationer som udgangspunkt ikke skal have forebyggende behandling. Derfor beskriver hun situationen som 'den total omvendte verden', hvor den syge patient ikke får medicinen, mens det raske personale bliver behandlet'.

Til DR forklarer vicedirektør på Herlev Hospital Jan Toftholm, at han er uenig i, at hospitalet har brudt reglerne ved at have tilbudt personalet antibiotika.

Tilbage i februar i år skrev Mathias' mor et længere opråb på sin Facebook-profil for at gøre andre opmærksomme på sygdommen, så det samme ikke vil ske igen.

'Efter hans (Mathias', red.) død lovede jeg ham og mig selv, at ingen unge mennesker og deres forældre skulle være uvidende om, hvor farlig sygdommen er, og hvad man kan gøre for at forhindre den', skrev hun blandt andet.

Men i januar i år døde to andre unge mænd af sygdommen. Hans Petersen på 17 år døde den 1. januar, mens Christoffer Licht Jensen døde på sin 18-års fødselsdag den 30. januar.

'Det berører mig dybt, at jeg ikke har været i stand til at holde mit løfte til Mathias! Og lige nu er det som om, de unge mænd dør om ørerne på mig. Siden Mathias døde for kun et år siden - er to unge mænd på 17 og 18 år også døde af præcis det samme', skrev Trine Baadsgaard videre i sit opslag, hvori hun også opfordrede til, at huske at 'få jeres unge mennesker vaccineret', da man kan blive vaccineret mod visse former for meningitis.

'Så det er mit løfte: At jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at det ikke sker igen - og igen. Derfor. Hjælp mig med at dele denne vigtige viden', sluttede hun sit opslag.