Da 15-årige Emre Demir i et frikvarter faldt af en gynge, havde ingen regnet med, at faldet ville ende med at koste ham livet. Han blev fundet af en medarbejder liggende med ansigtet nedad, men han var ved bevidsthed, og han trak vejret.

Emre Demir havde Downs Syndrom, og han havde intet sprog, så han kunne ikke forklare, hvordan han havde det. Derfor besluttede skolelederen at tilkalde en ambulance, som bragte Emre Demir til Køge Sygehus.

Men efter en røntgenfotografering blev han sendt hjem igen med Panodiler og beskeden om, at der ikke var grund til bekymring.

»Lægen sagde, at han ikke fejlede noget. Vi troede på ham, fordi han var læge,« fortæller Kanber Demir, der er onkel til Emre Demir, til TV 2.

Familien fik også besked på, at hvis Emre Demir fik det værre, var han velkommen til at komme tilbage. Men det var ikke, hvad de oplevede, da smerterne tog til, og situationen blev forværret.

Dagen efter opsøgte familien nemlig Køge Sygehus, da Emre Demir ikke havde det godt. Han lå slapt i sin seng, led af smerter og hverken spiste eller drak. De kontaktede Køge Sygehus, men fik at vide, at sagen var afsluttet, og at de ikke kunne tage imod Emre Demir.

Flere desperate opkald senere lykkedes det Emre Demirs skole at få ham til Roskilde Sygehus, hvor han blev indlagt. Han fik foretaget en CT-skanning, der afslørede, at han havde brækket halsen to steder. Det var 35 timer efter ulykken. Timer, der havde afgørende betydning.

Emre Demir blev opereret flere gange, og han blev svagere og svagere. Til sidst var han kun i stand til at trække vejret ved hjælp af en respirator.

Ulykken skete den 21. maj. Den 11. juli afgik den 15-årige dreng ved døden. Og det er Køge Sygehus’ skyld, mener familien.

»Hvis de havde undersøgt Emre ordentligt første gang, tror jeg ikke, han ville være død. Det var en rigtig dårlig behandling,« fortæller onklen, Kanber Demir til TV 2.

Køge Sygehus har da også erkendt, at det var en fejl ikke at foretage en CT-skanning. Det fortæller sygehusdirektøren, Henrik Villadsen.

»Det er et dybt tragisk og ulykkeligt forløb, og jeg vil gerne på sygehusets vegne undskylde. Jeg kan kun beklage det, der er sket,« fortæller Henrik Villadsen og oplyser, at Køge Sygehus nu har ændret proceduren, så lægerne fremover foretager en CT-skanning, hvis der er den mindste tvivl.