Jan fik et chok, da han forleden sad og lyttede til Radio24Syv. Her fortalte Niels, at det er 'kedeligt', at hans 19-årige søn og mange andre unge nu bliver 'klasket op ad væggen', fordi de slet ikke vidste, at de gjorde noget ulovligt, da de delte en video af to 15-årige, der har sex.

Det fik Jan til at reagere. For hans egen 15-årige datter blev i sensommeren 2017 angiveligt voldtaget og udsat for overgreb af tre unge drenge til en fest, hvorefter en video af overgrebet florerede i lokalmiljøet. I et åbenhjertigt interview med Radio24Syv langer Jan ud efter alle dem, der mener, at børn og unge, som deler sådanne videoer, ikke ved, at de gør noget forkert.

»Personen, der modtager videoen, har jo ikke ansvaret for, at den blev lavet, men når man har en viden om, at der sker noget forfærdeligt, så har man pligt til at kontakte myndighederne, så det kan blive stoppet,« siger Jan til Radio 24Syv.

Han forstår godt, at forældrene til de 1004 børn og unge, der nu bliver sigtet for at have distribueret børneporno ved at have delt sexvideoer, forsvarer deres børn. Men på den anden siden opfordrer han dem som forældre til at gøre det soleklart for deres børn, at de skal stå til ansvar for deres gerninger. Også når gerningerne er strafbare.

Og i dagens Danmark nægter Jan at tro på, at unge mennesker ikke kan se, at der sker noget forkert, når to 15-årige har fuldbyrdet samleje og flere drenge giver en pige lussinger og penetrerer hende med en vodkaflaske, en badmintonketsjer og en bøjle, som det er tilfældet på sexvideoen, de 1004 børn og unge er blevet sigtet for at dele. Eller det, Jans egen datter angiveligt blev udsat for, hvor tre drenge, som ifølge Jan var i alderen omkring 13 til 17 år, filmede deres overgreb på hende.

»Normalt tænkende børn på 15 år bør kunne se, når det er galt. I vores tilfælde sparker min datters veninde en dør op, hvorefter de stopper. Hvis man ser det på en video, så burde normalt tænkende børn vide, at det ikke er noget, hun har haft lyst til. ’Det er nok noget, jeg skal kontakte nogle instanser om', burde de tænke. Det savner jeg lidt, når man fralægger sig ansvaret,« siger Jan til Niels og de andre, som mener, at børn og unge ikke kan forventes at have kendskab til, at man risikerer en sigtelse for overtrædelse af paragraf 235 i straffeloven, hvis man distribuerer materiale med mindreårige.

Det var Jans ekskæreste, der i slutningen af 2017 overbragte ham den chokerende besked om det påståede overgreb på datteren, og at det blev filmet. Hun fik først nys om det, da datterens storebror fik kendskab til videoen af den angivelige voldtægt, som var fundet sted cirka tre måneder forinden. Til Radio24Syv fortæller Jan, at hans 'verden bryder sammen i det øjeblik'.

Han føler, at han har svigtet sin datter, fordi han ikke kunne forhindre det, hun blev udsat for, og at hele familien kæmper stadig med at få hverdagen til at hænge sammen.

Jan har ikke set videoen og har heller ikke lyst til det. Han ved ikke, hvor mange den er blevet delt med.

BT har været i kontakt med Nordsjællands Politi som bekræfter, at man efterforsker en sag - man ønsker dog ikke at oplyse nærmere om, hvad politianmeldelsen præcist drejede sig om.

»Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse, som vi efterforsker. Vi har ikke yderligere kommentarer til sagen,« siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Jan er ikke den 15-årige piges far rigtige navn, idet han optræder anonymt i Radio24Syv.