Regeringen ønsker et loft over udgifterne til, hvor meget en forælder kan få udbetalt for at passe deres handicappede barn hjemme. KL støtter forslaget.

I Gentofte Kommune får en forælder udbetalt 1.350.060 kroner om året fra kommunen for at passe sit eget handicappede barn i hjemmet. Også tre andre forældre i kommunen får over en million kroner om året for at passe deres børn derhjemme.

De i alt 40 forældre i Gentofte, som passer deres børn derhjemme, får i gennemsnit 535.680 kroner årligt for det, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi må se i øjnene, at samfundet i dag ikke har råd til en ordning uden loft, siger socialminister Benedikte Kiær (K) til avisen.

Udbetalingerne finder sted efter reglerne om tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der vælger at passe deres handicappede børn hjemme. I følge reglerne skal en forælder have udbetalt den sum, som han eller hun fik i løn på sin arbejdsplads, inden man valgte at gå hjemme og passe barnet.

Regeringen vil i forbindelse med sin genopretningsplan lægge et loft på godt 19.300 kroner om måneden - omkring 231.000 kroner om året - over, hvor meget en forælder kan få udbetalt i tabt arbejdsfortjeneste for at passe sit handicappede barn.

Kommunernes Landsforening (KL) støtter forslaget om et loft.

- Udbetalingen af tabt arbejdsfortjeneste til forældre med handicappede børn er en af de ting, der har været med til at øge udgifterne på de specialiserede socialområder, siger Erik Fabrin (V), næstformand i KL og borgmester i Rudersdal Kommune.

/ritzau/