(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Bjarke Bo Olsen

Det er ikke kun indehavere af en ejerbolig, der skylder mere væk for deres boliger, end de er værd

Tusindvis af andelsboligejeren risikerer at blive stavnsbundet til deres bolig i årevis, fordi gælden overstiger værdien på deres bolig.

En ny analyse viser ifølge Politiken, at tendensen fra ejerboligmarkedet også er slået igennem på andelsmarkedet.

Den uafhængige finansielle rådgiver Andelsbasen.dk har set på 82.500 andelsboligers økonomi og kan konkludere, at 10.000 andelsboligejere bor i andelsforeninger, hvor gælden overstiger værdierne.

- Medierne har først og fremmest haft fokus på gældsproblemerne på ejerboligmarkedet. Men faktum er, at mange andelsbolighavere befinder sig i en lige så problematisk situation, hvor gælden i deres andelsforeninger overstiger værdierne, siger Tejs Volfsberg Carstensen fra Andelsbasen.dk til Politiken.

Men Andelsbasen.dk har ikke taget højde for, at andelsboligejerne kan have optaget lån for at betale for indskuddet i boligen.

- Med al sandsynlighed er der tale om en betydelig gruppe andelshavere, der ikke alene bor i en forgældet andelsforening, men desuden også skal slås med store personlige lån, siger Tejs Volfsberg Carstensen.

Gælden kan betyde, at andelshaverne får svært ved at rykke teltpælene op, da de risikerer at slæbe gælden med videre, hvis den er større end det beløb, som de kan få for deres boliger.

- Det kan blive dyrt, hvis din bank overhovedet vil acceptere det. Udfordringen ligger altså i, at du kan have svært ved at flytte og i princippet bliver stavnsbundet til din andelsbolig, siger Tejs Volfsberg Carstensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.