De flest pakker sig godt ind i halstørklæde, hue og vanter, inden de begiver sig ud i den iskolde danske vinter. Men 10-årige Birk Sandvei har trodset minusgrader og chillfaktor. Han vil nemlig gå med shorts i et helt år.

»Jeg aftalte med nogen spejderkammerater, at vi skulle gå i shorts i et år. Så siden den 22. februar sidste år, har jeg gået i dem,« siger Birk Sandvei.

Og det er ikke uden grund, at han skal gå i shorts i vinteren. Birk går nemlig med bare ben, for at gøre sig fortjent til det spejdermærke, der hedder 'Shortymærket', som man kun kan få, hvis man har gået i shorts i et helt år.

Foto: Privatfoto / Birk Sandvei
Vis mere

Stoppet i supermarkedet

Birk kun var 9 år, da han begyndte at gå med bare ben uanset temperaturen, alligevel var der støtte fra familien. Birks far Christian Sandvei fortæller, at han ikke har været nervøs, for at Birk skulle blive syg. Han har mere været nervøs for, hvad andre forældre tænker, når de går gennem byen, og Birk har bare ben.

»Jeg har ikke nogen udfordring med de bare ben, for han fryser ikke. Men jeg har selvfølgelig tænkt sådan, åh nej - nu kan der komme en indberetning eller sådan noget fra andre forældre, og folk der taler om mit stakkels barn med frosne knæ. Men der er ikke sket noget,« siger Christian Sandvei.

Når de har bevæget sig igennem byen, har der også været flere episoder, hvor folk har kommenteret, at Birk ikke har haft lange bukser på.

»Der har været gange, hvor nogen i køen i supermarkeder begynder at spørge, 'hvorfor har du shorts på, og fryser du ikke?'« siger Birk Sandvei.

Men på trods af at vinteren trods alt, endnu ikke har budt på voldsom sne, så har der været gange, hvor Birk har været pakket ind i tykke vinterstøvler og knælange strømper.

I efteråret var familien på Island, og det var også i shorts på trods af kulden. Der har dog været lidt andre problemer, i forhold til at gå i shorts hele året.

»Jeg tror det største problem, det er, når man stadig vokser og skal købe flotte shorts i januar måned. Det kan gode lidt være et problem,« siger Christian Sandvei.

Om en måned har 10-årige Birk gået med shorts et helt år, og kan gøre sig fortjent til mærket.

»Jeg får et mærke til at have på uniform. Det er et mærke, der ikke er så mange der har. Det er nemlig et piratmærke,« fortælle Birk Sandvei.

Foto: Privatfoto / Birk Sandvei
Vis mere